ITWatch

Børsnotering skal sikre den langsigtede udvikling i robotvirksomhed

Danske Scape Technologies vil bruge børsnotering til at sikre sin uafhængighed.

CEO i Scape Technologies, Søren Bøving-Andersen, står sammen med CTO René Dencker Eriksen ved en af selskabets robotter. | Foto: PR

Den 26. november får robotvirksomheden Scape Technologies debut på Nasdaq First North-børsen. Beslutningen om at blive børsnoteret skal findes i ønsket om at forblive en dansk virksomhed.

Det skriver Børsen.

"Vi har en stor kinesisk investor, som egentlig kunne have forsynet os med penge, men vi ønsker at være et dansk selskab og bevare vores uafhængighed. Et private equity selskab ville have fokus på en exit inden for få år, og det er ikke vores fokus, det er derimod på den lange bane," siger adm. direktør Søren Bøving-Andersen til Børsen.

Robotvirksomheden vil blandt andet bruge pengene til at opbygge et internationalt partnernetværk. Ifølge Søren Bøving-Andersen forventer Scape Technologies, at omsætningen vil stige i det kommende år, efterfulgt af ca. en tredobling i 2020 og yderligere en fordobling i 2021.

Robotselskab melder om stor efterspørgsel fra investorer før børsdebut 

Venturefond klar til at øge investering i børsparat robotselskab 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs