ITWatch

Strategidirektør: Misforståelse at TDC kun vil fokusere på infrastruktur-forretningen

Infrastruktur- og indholdsforretningerne bevæger sig i forskellige retninger, men TDC har fokus på at udvikle begge dele, fastslår selskabets strategidirektør Lasse Pilgaard. Han åbner samtidig op for, at der på sigt kan blive tale om forskellige ejere.

Foto: TDC / PR

Det er en misforståelse, at opsplitningen af TDC i to forretningsenheder med fokus på henholdsvis infrastruktur og indhold betyder, at koncernen fremover vil prioritere førstnævnte.

Det fastslår TDC's strategidirektør Lasse Pilgaard overfor Økonomisk Ugebrev. Han peger på, at de to forretningsområder bevæger sig i hver sin retning, hvilket stiller forskellige krav til deres ledelsesmæssige fokus og kapitalstruktur. Det er baggrund for opsplitningen.

"For indholdsforretningen bevæger markedet sig i disse år meget hurtigt, drevet af den store digitaliseringsrejse med tv-streaming og Netflix, og samtaler via nye teknologier såsom facetime. Det stiller ydermere helt nye krav til infrastrukturen og sikring af den nødvendige kapacitet, hvorfor der her også kræves store investeringer gående fremad," siger Lasse Pilgaard til Økonomisk Ugebrev.

Strategidirektøren fortæller samtidig, at det endnu ikke ligger fast, hvordan den fremtidige struktur i TDC Group kommer til at se ud. Der kan således blive tale om to sideordnede selskaber under et holdingselskab eller en model med forskellige ejere.

Enhedslisten kalder minister i samråd om ATP's forbindelse til TDC-medejer

Erhvervsordførere tager afstand fra TDC's australske hovedejer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs