ITWatch

Dell er på vej tilbage på børsen

Computergiganten Dell blev taget af børsen i 2013, men nu er selskabet på vej tilbage.

Foto: PR

Efter fem års fravær er amerikanske Dell på vej tilbage på børsen, skriver Reuters.

Vejen dertil er dog ikke helt normal, da det sker ved et køb af selskabets aktier i datterselskabet Vmware, som blev udstedt i 2016 for at finansiere et opkøb af datafirmaet EMC.

Dell ejer 80 pct. af aktierne i Vmware, og købet sker ved, at Vmware-aktionærerne får 1,37 Dell-aktier, som de så har mulighed for at sælge til en pris på 109 dollar per Dell-aktie.

Samlet har handlen en værdi af 9 mia. dollar, og købet sker for at gøre Dells ejerstruktur mere enkel.

Efter handlen vil Vmware-aktionærerne have 21-31 pct. af Dell-aktierne, afhængig af hvor mange der vælger kontant betaling.

Aktierne vil efterfølgende blive noteret på børsen i New York.

/ritzau/FINANS

Softwarehus henter tocifret vækst i første kvartal 

Toshiba sælger chipforretning for 115 mia kr 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs