ITWatch

Internationale cloud-leverandører afskærer sig fra to tredjedele af det danske marked

Amazon Web Services har, i tråd med Google og Microsoft, ikke i sinde at indgå danske databehandleraftaler. Dermed kan selskaberne ikke indgå aftaler med det offentlige og store dele af erhvervslivet.

Mikkel Næsager, medstifter og teknisk direktør i it-rådgivningsvirksomheden Kostner, | Foto: Ritzau/Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

De tre store internationele cloudleverandører Amazon Web Services (AWS), Google og Microsoft, hvoraf førstnævnte netop har åbnet et dansk landekontor, har effektivt afskåret sig fra at lave aftaler med op mod 60 pct. af dansk it. Selskaberne vil nemlig ikke underskrive de påkrævede databehandleraftaler.

Det skriver Børsen.

"Vi har mange kunder, som gerne ville lægge mere ud i en af de tre skyer. Men det kan og må de ikke, fordi ingen af de tre store vil skrive under på en databehandleraftale," fortæller Mikkel Næsager, medstifter og teknisk direktør i it-rådgivningsvirksomheden Kostner, til Børsen.

Han henviser til, at især offentlige virksomheder har et problem i denne henseende, men at alle virksomheder, som behandler personfølsomme oplysninger og persondata i realiteten er afskåret fra at indgå aftaler med leverandørerne. Det er de, fordi kunderne, uden en databehandleraftale, ikke kan få den fornødne garanti for, at eksempelvis underleverandører ikke kan tilgå brugernes informationer.

Amazon forsikrede under åbningen af det danske landekontor, at kundernes informationer ikke vil blive delt med andre, og at man følger retningslinjerne i den kommende persondataforordning fra EU (GDPR).

Amazons cloudselskab slår dørene op i Danmark 

Tech-giganter falder 1500 milliarder 

Google genovervejer sit samarbejde med Pentagon

Frygten for regulativer rammer tech-aktiemarkedet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs