ITWatch

Huawei præsenterer nyt 5G-udstyr på mobilmesse

Den store kinesiske udstyrsproducent Huawei er klar med første kommercielle 5G-terminal.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Verdens største messe for mobilindustrien Mobile World Congress åbner i dag og ITWatch er på plads med en udsendt medarbejder hele ugen.

Og de første nyheder er rullet ind. Således har den kinesiske storspiller indenfor udstyr til mobilindustrien, Huawei i dag præsenteret hvad selskabet kalder "verdens første kommercielt tilgængelige 5G-terminal."

"Med lanceringen af det nye CPE-udstyr (customer-premises equipment) bliver Huawei verdens første firma, der understøtter end-to-end 5G-løsninger på tværs af både netværk, enheder og hardware," skriver selskabet i en meddelelse.

Huawei har siden 2009 investeret mere end 600 millioner USD i udviklingen af 5G-standarden, skriver selskabet, og har samarbejdet med over tredive globale telekommunikationsfirmaer, herunder Vodafone, Softbank, T-mobile, BT, Telefonica, China Mobile og China Telecom.

"Med 5G bliver hastigheden og kapaciteten på netværket udvidet, så endnu flere IoT-enheder bliver dækket. Huaweis nye chip understøtter 5G på tværs af alle frekvenser og kan derfor i fremtiden benyttes i et utal af nye 5G-enheder," skriver selskabet.

Storbritannien fortsætter samarbejde med Huawei trods spionageanklager  

Dansk myndighed ser ingen grund til at fraråde Huawei trods anklager om spionage 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs