ITWatch

Deutsche Telekom bakser med indtjening i amerikansk afdeling

Den tyske telekæmpe har længe haft svært ved at tjene penge på amerikansk afdeling, skriver Bloomberg. Det skyldes blandt andet udfordringer ved at operere i nye markeder, vurderer analytiker.

Foto: Nigel Treblin/AP/Polfoto

Der er tabt mange penge i Deutsche Telekoms afdeling for computer-services til erhverv i USA over de senere år - i alt 1,8 mia. euro siden 2012 (13,4 mia. kr.), skriver Bloomberg.

Det er sket i et datterselskabet til den tyske koncern, T-Mobile, der igen har datterselskabet T-Systems.

"Disse it-service enheder - fra T-Systems til BT Group og Orange SA - har alle det samme problem: Når de opererer i et marked, hvor de ikke har et netværk, er der lave marginer," siger Jonathan Dann, analytiker hos investeringsbanken RBC Capital Markets.

Men ifølge Bloomberg er den tabsgivende afdeling, T-Systems, fortsat vigtig, fordi det giver mulighed for mersalg, som eksempelvis cloud-services. En kontrakt med T-Systems vil typisk også binde kunden, således at kunden ikke bruger de billigere alternativer, der findes hos Google og Amazon.

Det fremgår videre, at T-Systems dog er begyndt at se vækst i nye områder som cybersikkerhed og IoT-services, og der derfor kan være øget indtjening fremadrettet.

Tysk telegigant rammer stort set midt i skiven

Deutsche Telekom skuffer lidt med forventningerne 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs