ITWatch

Deutsche Telekom bakser med indtjening i amerikansk afdeling

Den tyske telekæmpe har længe haft svært ved at tjene penge på amerikansk afdeling, skriver Bloomberg. Det skyldes blandt andet udfordringer ved at operere i nye markeder, vurderer analytiker.

Foto: Nigel Treblin/AP/Polfoto

Der er tabt mange penge i Deutsche Telekoms afdeling for computer-services til erhverv i USA over de senere år - i alt 1,8 mia. euro siden 2012 (13,4 mia. kr.), skriver Bloomberg.

Det er sket i et datterselskabet til den tyske koncern, T-Mobile, der igen har datterselskabet T-Systems.

"Disse it-service enheder - fra T-Systems til BT Group og Orange SA - har alle det samme problem: Når de opererer i et marked, hvor de ikke har et netværk, er der lave marginer," siger Jonathan Dann, analytiker hos investeringsbanken RBC Capital Markets.

Men ifølge Bloomberg er den tabsgivende afdeling, T-Systems, fortsat vigtig, fordi det giver mulighed for mersalg, som eksempelvis cloud-services. En kontrakt med T-Systems vil typisk også binde kunden, således at kunden ikke bruger de billigere alternativer, der findes hos Google og Amazon.

Det fremgår videre, at T-Systems dog er begyndt at se vækst i nye områder som cybersikkerhed og IoT-services, og der derfor kan være øget indtjening fremadrettet.

Tysk telegigant rammer stort set midt i skiven

Deutsche Telekom skuffer lidt med forventningerne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs