Frustration hos iværksætterfonden Byfounders

I en intern mail til fonden Byfounders' netværk og rådgivere udtrykker fonden stor frustration over Danske Banks ageren, da det ikke lykkedes at knytte banken til som investor i første omgang.
De ledende partnere i Byfounders Eric Lagier (tv) og Tommy Andersen. | Foto: PR/Byfounders
De ledende partnere i Byfounders Eric Lagier (tv) og Tommy Andersen. | Foto: PR/Byfounders

En intern mail fra iværksætterfonden Byfounders til rådgivere og netværk viser, at der i fonden var stor utilfredshed med Danske Banks fremfærd, da planen om at knytte banken til som stiftende investor mislykkedes.

Det skriver Børsen, som har fået adgang til mailen.

Frafaldet af Danske Bank betød, at fonden ikke kun, i første omgang i hvert fald, måtte vinke farvel til en investering på 250 mio. kr. fra banken, men også en tilsvarende investering fra Vækstfonden, som havde tilkendegivet, at man ville matche Danske Banks investering. Vækstfonden er dog kommet tilbage i den første kapitalrejsning dog med et mindre beløb end først forventet.

Hos Byfounders understreger man, at mailen er skrevet på et tidspunkt, hvor skuffelsen stadig sad frisk, men at man på det tidspunkt var skuffede over, at ti måneders arbejde var spildt efter adskillige spørgsmål og undersøgelser fra bankens side.

"I dag ville vi jo nok have formuleret e-mailen til vores netværk mere diplomatisk, men i kampens hede kan der jo ofte ryge en finke af panden. Tilbage i september havde vi arbejdet mere end ti måneder i døgndrift for at få vores investorkonsortium på plads, og vi var naturligvis kede af, at en central spiller på holdet måtte slå op i banen. Men vi er for længst videre nu, og fonden er nu kommet stærkt i luften og er klar til at investere," fortæller Tommy Andersen, ledende partner i Byfounders, til Børsen.

Danske Bank har ikke ønsket at udtale sig om mailen.

Kendte investorer skyder større millionbeløb i legal tech-startup 

Danske Bank om dialog med Byfounders: "Vi kan ikke genkende beløbet på 500 mio." 

Byfounders misser en halv mia. kr. til opstart 

Investorer flokkes til Odense for at møde robot-iværksættere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

For abonnenter