Dansk app i Silicon Valley-rugekasse

Den danske app Peergrade har været igennem et startup-program i Silicon Valley. Tre måneder med arbejde i døgndrift har åbnet dørene til amerikanske investorer, fortæller stifter.
Foto: Screendump
Foto: Screendump

Otte mand samlet i en lejlighed 90 dage i træk med arbejdsuger på minimum 70 timer. Det var hverdagen, da den danske startup Peergrade gennemførte et forløb hos Y-Combinator i Silicon Valley, skriver Børsen.

Det har givet værdifuld erfaring og ikke mindst et netværk blandt amerikanske investorer, fortæller stifter af Peergrade David Kofoed Wind.

"Et af de største wow-oplevelser var i slutningen, da alle skulle rejse penge - altså finde investorer. I Y-Combinator laver man et pitch på 2 minutter - så er der 2500 investorer, der lytter med, heraf 800 i selve lokalet og resten med via streaming. Bagefter giver investorerne et like på en intern software-platform. Så kan startups'ne rangordne investorerne, og investorerne kan rangordne startups'ne. Så kører der en algoritme, der planlægger møder for én, så dagen efter, man har lavet sit pitch, har man 14 møder i træk af 20 minutter varighed, så det er som en eksamen, der bare fortsætter og fortsætter," fortæller David Kofoed Wind til Børsen.

Det affødte blandt andet en investering på 50.000 dollar inden for ti minutter efter præsentationen til Peergrade, hvis platform gør det muligt for studerende at give feedback og rette hinandens opgaver via appen.

Peergrade er den femte danske startup, som har gennemført et forløb hos Y-Combinator. Tidligere har selskaber som Soundboks, Appharbor, Realm og Airhelp også taget turen over Atlanterhavet. Succesfulde selskaber som Airbnb, Dropbox og Reddit har alle været i gennem startup-programmet hos Y-Combinator.

Fynsk robotvirksomhed hædret med nordisk startup-pris 

Byfounders henter penge fra pensionskasserne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter