ITWatch

Familiemedlemmer muligvis afskåret fra investorfradrag

Regeringens udspil til et nyt investorfradrag bliver muligvis ikke tilgængeligt for familiemedlemmer, som ellers ofte spytter penge i helt nye virksomheder.

Ofte henter iværksættere penge fra familien, men det er ikke sikkert, at regeringens investorfradrag bliver tilgængeligt for familiemedlemmer, skriver Berlingske Business.

Avisen henviser til, at et lignende fradrag i Sverige ikke har kunnet bruges af nærstående parter som familiemedlemmer.

"Familie og nærtstående er formentlig afskåret fra at bruge investorfradraget på grund af EU-regler. Derfor er det nye og højt profilerede investorfradrag uaktuelt for den helt dominerede virksomhedstype herhjemme. Når det er sagt, kan investorfradraget selvfølgelig bruges af nogle få private investorer og skabe risikovillig kapital for få, særlige virksomheder" siger Karsten Mølgaard Jensen, adm. direktør for a-kassen for selvstændige, Ase, til avisen.

Investorfradraget går ud på, at personer, som investerer i små og mellemstore unoterede virksomheder kan få et årligt fradrag på op til 200.000 kr. i årene fra 2019-22. Overfor Berlingske påpeger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at ægtefæller ikke kan få glæde af fradraget, men at en nevø eksempelvis godt vil kunne trække penge fra i skat.

Lunken effekt af investorfradrag i Sverige

Tommy Ahlers: Regeringen skal være mere ambitiøs med iværksættertiltag 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs