ITWatch

Danske Bank vil finansiere it-iværksætterne

Danske Bank søsætter et nyt vurderingssystem, som skal sikre, at banken fremover kan låne it-iværksættere penge til at vokse.

Foto: PR/Danske bank

Danske Bank satser på at at sætte sig på finansieringsmarkedet for den danske it-startupscene. Det skal ske gennem et nyt vurderingssystem til it-iværksætterselskaber og 25 rådgivere med forstand på nye og mere it-dominerede forretningsmodeller

Det skriver Børsen.

Ifølge Klaus Hjort, innovationschef for erhvervsområdet hos Danske Bank og "ophavsmand" til den nye rådgivningsenhed, går iværksætterselskabernes finansieringsbehov i cyklusser, men hos Danske Bank har man en ambition om at sætte sig på 80 pct. af de it-vækstselskaber, som har sikret sig over en mio. euro i risikovillig kapital. Og det kan vise sig at blive en god forretning, påpeger han.

"Store virksomheder bliver yngre og yngre. I USA er alle de fem største koncerner it-virksomheder. Det, vi kan se i vores tal, er, at de virksomheder, som har skalerbare produkter eller tjenester, vokser hurtigere, og vi ønsker at hjælpe dem med at skalere," siger Klaus Hjort med henvisning til it-branchens karaktaristika.

Et af de værktøjer, som de nye rådgivere skal ligge til grund for deres vurderinger, er et såkaldt scorecard, som giver den enkelte virksomhed point ud fra andre kriterier end finansielle nøgletal som overskud og vækst i de seneste tre år, som virksomhedslån eksempelvis normalt baseres på.

Storinvestor vil gøre København til fintech-centrum 

Mobilepay gav ekstraarbejde til Danske Banks it-afdeling 

Danske Bank er ramt af it-problemer 

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs