Dansk startup henter stort millionbeløb i udenlandsk venturekapital

Med prestigefyldte universiteter som amerikanske Harvard Medical School og Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Imperial College i London på kundelisten har danske Labster allerede slået sit navn fast som udvikler af software til naturvidenskabelige laboratoriesimulationer.
Nu får softwareselskabet en kapitalindsprøjtning på 10 mio. dollars (62 mio. kr.) fra venture capital-investoren Balderton Capital. Med i den såkaldte serie A-investeringsrunde er også Northzone. Samtidig investerer business angel og medstifter af Unity Technologies David Helgasson i selskabet og bliver en del af bestyrelsen.
Med den friske kapitalindsprøjtning i ryggen vil Labster skrue op for ambitionerne om at erobre endnu flere udenlandske markeder.
"Finansieringen fra Balderton Capital og Northzone vil give os mulighed for at involvere flere studerende globalt og hjælpe dem til at skærpe deres kvalifikationer og åbne deres sind for brugen af videnskab," udtaler medstifter og adm. direktør Mads Tvillingaard Bonde i en pressemeddelelse.
Pengene skal bruges til at udvide Labsters tilstedeværelse i USA, Europa og Asien. Samtidig vil det danske softwareselskab investere i at udbygge relationerne til undervisningsinstitutioner i Sydamerika, Afrika og Mellemøsten.
"Vi tror, at selskabet har et globalt potentiale og ser i høj grad frem til at arbejde sammen med Mads, Michael og deres team, mens de hjælper videnskabsfolk med at forandre verden," siger Lars Fjeldsøe-Nielsen, partner i Balderton Capital, i meddelelsen.
Udover den øgede tilstedeværelse i udlandet skal kapitalindsprøjtningen også bruges til at udvikle endnu flere simulationer, som er grundkernen i Labster. Indtil videre har softwareselskabet skabt 64 simulationer, der gør det muligt for studerende at gennemføre virtuelle laboratorieforsøg.
Grundlagt i 2012
Labster blev grundlagt i 2012 af Mads Tvillinggaard Bonde og Michael Bodekær. Ideen opstod som følge af førstnævntes frustrationer over manglende muligheder for at få adgang til at lave laboratorieforsøg som studerende på DTU.
Det ansporede ham til at gå i gang med at udvikle en simulator, der gjorde det muligt at lave forsøg i et virtuelt univers.
I dag har Labster 64 simulationerne målrettet studerende inden for naturvidenskabelige fag lige fra gymnasieniveau til universiteter. I fremtiden er ambitionen også at lave simulationer målrettet folkeskoleelever.
Det uddannelsesmæssige sigte bliver i simulationerne koblet sammen med en spilmæssig tilgang, der har til formål at øge de studerendes motivation og lyst til at lære på egen hånd.
Labster har i dag 150 institutioner fordelt på 25 forskellige lande på kundelisten. Forretningsmodellen er baseret på, at de betaler et fast månedligt beløb i abonnement.
Investeringsrunden med Balderton Capital i spidsen er den første, som selskabet har gennemført.
Dansk madspilds-app forbereder sig til nordisk iværksætterfinale