Iværksættere advarer mod gavmilde investorer

Mange iværksættere lader sig forføre af investorers værdisætning af deres startup. En høj pris risikerer at kompromittere forretningen og fremtidsmulighederne, lyder det fra iværksætter og tidligere venturekapitalist.
Betingelserne risikerer at blive skrappere, når iværksættere går efter en høj værdisætning fra investorerne. | Foto: Colourbox
Betingelserne risikerer at blive skrappere, når iværksættere går efter en høj værdisætning fra investorerne. | Foto: Colourbox
RITZAU/FINANS

Mange iværksættere bliver forblændet, når investorer tilbyder dem penge. De overser investorernes vilkår, som kan påvirke forretningen, hvis vilkårene er for skrappe.

Det skriver Børsen.

Iværksættere har en tendens til at fokusere på, hvilken værdi investorerne sætter på deres virksomhed frem for betingelserne for værdisætningen, og om den i sidste ende er skadelig for virksomheden.

Iværksætterne bør ifølge Rasmus Bjerngaard, tidligere venturekapitalist hos Seed Capital og Northcap og nu iværksætter, fokusere på, hvordan forretningen kan blive en succes og ikke værdisætningen.

Og også andre steder fra advares der mod for anstrengte værdisætninger.

"Man kan groft sagt få den værdisætning, man vil have. Men jo højere, man skruer op, jo strengere vilkår og jo flere ubehagelige klausuler må man påtage sig. Kunsten er at finde den optimale balance," udtaler Ulrik Laustsen, der er partner i advokatfirmaet Bird & Bird, som har specialiseret sig i startups, til Børsen.

Rasmus Bjerngaard understreger over for avisen, at det er vigtigt at være vågen og holde fokus på betingelserne.

Han har et generelt råd til nye iværksættere, og det er, at de skal være forberedte til forhandlingerne. De skal sætte sig ind i, hvordan en investor fungerer og klargøre deres egne forventninger.

/ritzau/FINANS

Tre startups skal dyste om at blive årets Guldæg 

Mette Lykkes investeringskriterie: Løsningen skal gøre verden bedre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også