Tilsyn advarede mod problematiske ordning mellem Pre-Seed og Seed Capital i 2014

Rapport pegede på kritisable forhold vedrørende købsoptioner i Pre-Seed Innovation for tre år siden. Venstre kræver undersøgelse af forholdene.
Ulla Brockenhuus-Schack indtog indtil for nylig en dobbeltrolle som adm. direktør i den private investeringsfond Seed Capital og som direktør i det offentlige innovationsmiljø Pre-Seed.
Ulla Brockenhuus-Schack indtog indtil for nylig en dobbeltrolle som adm. direktør i den private investeringsfond Seed Capital og som direktør i det offentlige innovationsmiljø Pre-Seed.

Allerede for tre år siden gav tilsyn udtryk for en problematisk struktur omkring optioner i innovationsmiljøet Pre-Seed Innovation og venturefonden Seed Capital. Det skriver Berlignske Business.

Avisen har fået aktindsigt i en tilsynsrapport, som Deloitte udarbejdede på vegne af Styrelsen for Forskning og Innovation (FI), som i dag er kendt som Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte. Af den fremgår det, at Pre-Seed på vegne af FI ikke kunne udnytte købsoptioner i investeringsaftalerne på grund af begrænsninger i den tilførte kapital.

"Da FI (styrelsen) som følge af begrænsningen i, hvor meget kapital der kan tilføres, ikke har mulighed for at udnytte optionen, bør det overvejes, om der skal ske kompensation til FI for Seed Capital Denmark IIs eventuelle udnyttelse af optionen," står der i rapporten ifølge Berlignske Business.

Seed Capitals brug af optioner ophørte først i begyndelsen af 2017 - tre år efter den kritiske tilsynsrapport. Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Jakob Engel-Schmidt, ønsker nu en undersøgelse af, hvor mange penge Seed Capital har tjent på investeringer, hvor statskassen i form af Pre-Seed har afdækket risikoen. 

Storinvestor forsvarer Seed Capital 

Seed Capital-option koster i sidste ende iværksættere dyrt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter