ITWatch

Finanstilsynet stiller strenge krav til fintech-iværksættere

Ja, fintechselskaber bliver mødt med strengere krav end andre iværksættere indenfor it-området, skriver Finanstilsynet i et debatindlæg.

Foto: Fotograf: Sine Fiig

Iværksættere, der gerne vil starte et startup selskab inden for finansområdet, skal vente at have Finanstilsynets blik henover skulderen fra starten.

Det skriver Thomas Brenøe, vicedirektør i Finanstilsynet i et debatindlæg i Børsen.

Baggrunden er, at fintechselskaberne håndterer andres folks penge, og derfor er kravene større til dem end til andre iværksætterselskaber, skriver han.

"Fintech-virksomheder håndterer ofte andre folks penge som led i deres aktiviteter. Derfor mødes de helt naturligt ofte af større krav, end hvad der er tilfældet for andre iværksættere. Vi ser det som en væsentlig opgave at bidrage til forståelsen af, hvordan nye virksomheder kan komme i gang inden for disse rammer," skriver han.

Han skriver videre, at kravene skyldes, at "lovgiverne har udformet den finansielle regulering, som den er."

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs