ITWatch

It-millionær tilbyder kritisable lån

Magnus Kjøller, der har tjent mange millioner på CM Network, tilbyder iværksættere lån, som investeringsfolk over for Børsen kalder "vanvittigt" og "et tilbud til den desperate".

Magnus Kjøller, der i dag bor i Dubai, tilbyder lån til iværksættere. Lån, der nu får hård kritik | Foto: /ritzau/Sisse Dupont

It-millionæren fra Nordjylland, Magnus Kjøller, kom i efteråret med et lånetilbud til iværksættere, hvor han låner dem 50.000 kr., der skal betales tilbage inden et år, mod han får en option på 10 pct., der kan indløses for én krone.

Og tilbuddet har været populært: 150 ansøgere, hvoraf 50 har fået bevilget lånet.

Det skriver dagbladet Børsen i dag

Men selvom der nok har været bud efter 50.000 kr., så vækker den slags lån forargelse hos investeringsfolk, som avisen har talt med.

"Det er helt fuldstændig vanvittigt at forære 10 pct. væk for en kr. Hvis nogen har en virkelig fremragende idé, så er det tyveri ved højlys dag, fordi de 50.000 kr. forslår sig som en dråbe i Atlanterhavet," siger investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

Heller ikke Lars Krull, der er bankforsker ved Aalborg Universitet, mener, at det er et godt tilbud til iværksættere. Over for avisen kalder han det "et tilbud til den desperate".

Den 32-årige Magnus Kjøller ejer CM Network, der driver abonnementsforretningen Pointworld.com, og det er fra den forretning, at han har hentet millioner af kroner ind, hvoraf han nu har afsat 10 mio. til en lånepulje.

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs