Hårdt forhandlingsforløb forud for Dinero-handel

Regnskabsselskabet Dinero blev solgt til norske Visma i november sidste år for et trecifret millionbeløb. Få dage før deadline var handlen dog en my fra at bryde sammen.
Martin Thorborg føler sig overbevist om, at holdet bag Dinero kunne have fået op mod en mia. kr. for selskabet, hvis de havde ventet et par år mere. | Foto: Creative Commons
Martin Thorborg føler sig overbevist om, at holdet bag Dinero kunne have fået op mod en mia. kr. for selskabet, hvis de havde ventet et par år mere. | Foto: Creative Commons

I November 2016 solgte it-iværksætteren Martin Thorbog, David Andersen og Anders Hørsted regnskabsfirmaet Dinero til norske Visma for cirka 125 mio. kr.

Et par hektiske dage før den endelige deadline var dog tæt på at knække handlen, der havde været flere måneder undervejs.

Det skriver Børsen.

Tre dage før, at underskrifterne skulle sættes, ændrede Vismas forhandlere vilkårene omkring earn out, der er den del af købesummen, der først bliver udbetalt til sælgerne efter handlen.

Det ville holdet bag Dinero ikke være med til og satte derfor hårdt mod hårdt. Det fik Vismas forhandler til at forlade forhandlingslokalet i vrede.

"Jeg forberedte dem på, at der kommer et eller andet pis, når vi tror, at alt er okay. Så man skal være mentalt klar på at vende om og sige: "glem det". For det er der, man taber sin magt. Det er i de sidste øjeblikke, hvor folk mentalt har pengene på kontoen og Ferrarien står virtuelt ude i garagen. Det er der, man virkelig er svag, og det ved alle gode forhandlere," siger Martin Thorborg om hændelsen til Børsen.

Martin Thorborgs it-selskab udsat for svindelforsøg

Solidt overskud i E-conomic

Microsoft topchef: Intelligent cloud er vores fremtidige forretning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også