ITWatch

Startup med landsholdsspiller som investor køber svensk selskab

Den danske startup InchByInch er en læringsplatform for unge fodboldspillere. Nu skal opkøbet af svensk konkurrent åbne op for nye markeder, adgang til flere brugere og nye teknologiske muligheder.

Landsholdsspilleren Daniel Wass har over flere omgange investeret i InchByInch.

Landsholdsspilleren Daniel Wass har på egen krop prøvet at stå som ung fodboldspiller i udlandet uden nogen at læne sig op ad. Som 21-årig blev han solgt fra Brøndby IF til den portugisiske storklub Benfica, inden turen kort efter gik til franske Evian.

I den situation kan det være svært som ung fodboldspiller at finde erfarne kræfter at læne sig op ad.

Det vil den danske startup InchByInch gøre op med. Det er en læringsplatform målrettet unge og håbefulde fodboldspillere – og målet er at give dem en værktøjskasse til at udvikle sig med.

Daniel Wass er blandt investorerne i selskabet, som er startet af hans tidligere back-kollega fra Brøndby Anders Randrup sammen med Rasmus Bruun og Daniel Laursen.

Siden lanceringen af app’en i juni sidste år har InchByInch haft over 15.000 downloads. Indtil videre er selskabet kun i Danmark, men planerne rækker udenfor landets grænser.

Nu er næste skridt i udviklingen taget, og InchByInch har opkøbt svenske Just Football. Det er en svenskstiftet app, der giver brugerne en lang række udfordringer og mulighed for at måle deres fremskridt som fodboldspillere.

De har noget virkelig spændende IP, hvor man via augmented reality kan måle hastigheden på skud, og næste skridt er at tracke retningen og præcisionen af skud, hvilket vi snart vil lancere.

Daniel Laursen, adm. direktør og medstifter, Inchbyinch

”Der er et uudnyttet potentiale, som vi kan se i dem. De har noget virkelig spændende IP, hvor man via augmented reality kan måle hastigheden på skud, og næste skridt er at tracke retningen og præcisionen af skud, hvilket vi snart vil lancere. Det, synes vi, er superinteressant, da det kobler læringen sammen med det praktiske og får unge ud at bevæge sig og have det sjovt med at spille fodbold og det er egentlig blot første skridt i forhold til teknologien. Det, synes vi, er superinteressant,” siger Daniel Laursen, der er adm. direktør for InchByInch.

Prisen for handlen er ikke offentliggjort, men den betyder blandt andet, at Just Footballs CEO Kasper Skov og CTO Joachim Olsson bliver medejere af den danske startup.

De bliver samtidig begge to en del af selskabet fremadrettet som henholdsvis COO og CTO.

Samme ambition

Inchbyinch er en læringsplatform, der har det formål, at få flest mulige unge spiller fodbold så længe som muligt.

Det er samme er i bund og grund ambitionen hos svenske Just Football, og derfor er opkøbet for et perfekt match, lyder det fra medstifter og kommunikationsdirektør Rasmus Bruun.

”Just Football har haft enorm fokus på at skabe et spil omkring fodbold og få unge til at bevæge sig, og det er fantastisk, at vi nu kan kombinere det med vores læring og ambition om, at alle skal have adgang til at blive den bedste udgave af sig selv; uanset alder, køn, størrelse og talent.”

Kontakten mellem selskaberne kom i stand via Just Footballs direktør.

”Deres CEO Kasper Skov skrev til os på et tidspunkt, om vi skulle tage et møde, hvilket var interessant, da det lidt var en rival, men vi tog mødet, og det var fuldstændig fantastisk. Kasper er enormt dygtigt, og han er sammen med det øvrige team en kæmpe kapacitet, hvilket gør, at vores produkt nu springer to års udvikling over. Det er vi dybt lykkelige for.”

Rasmus Bruun peger på, at begge selskaber så en oplagt mulighed i at slå sig sammen og understøtte hinanden fremfor at konkurrere om de samme spillere, klubber og investorer inden for den samme region.

Tilgangen er dog en smule anderledes hos det svenske selskab, der i højere grad læner sig op ad gamification-elementer fra spilindustrien.

Inchbyinchs forretning er baseret på partnerskaber og en abonnementsmodel, hvor brugerne betaler 89 kr. om måneden. Hos Just Football er indtjeningen baseret på mikrotransaktioner, som man kender det fra spilverdenen.

”Det bliver mere ligesom Fortnite og Roblox i hele den måde og logik, hvor man bygger et stærkt spil og community op. Det er det, som Just Football kommer med fra spilverdenen. Det, synes vi, er rigtig interessant og et rigtig godt match,” fortæller Daniel Laursen.

Samtidig har Just Football allerede etableret sig internationalt med mere end 400.000 brugere.

Har rejst mindre millionbeløb

Udover Daniel Wass, der har skudt penge i Inchbyinch over flere omgange, er der flere andre professionelle fodboldspillere, som har lavet angel-investeringer i platformen. Hvem der er tale om, ønsker Daniel Laursen ikke løfte sløret for.

Han slår dog fast, at det ikke er sidste gang, at selskabet rejser penge. I forbindelse med opkøbet har Inchbyinch hentet frisk kapital, og målet er at rejse yderligere penge i slutningen af året. Samlet set har den danske startup rejst et lille to-cifret millionbeløb.

I dag bliver pengene primært tjent gennem selskabets premium-brugere. De får adgang til videoer, hvor både mandlige og kvindelige landsholdsspillere og andre professionelle fodboldspillere deler deres erfaringer fra livet på og uden for banen.

Som ung startup er det dog væksten, som er det primære fokus fremfor plus på bundlinjen.

Ligesom alle andre startups brænder vi også penge af, men vi gør det, fordi vi gerne vil vækste det, som vi skal.

Daniel Laursen, adm. direktør og medstifter, Inchbyinch

”Ligesom alle andre startups brænder vi også penge af, men vi gør det, fordi vi gerne vil vækste det, som vi skal.”

”Vi tjener penge og har allerede omsat okay, men vi skal være lidt kreative og finde ud af, hvordan vi kan få vores abonnement til at flyve derude.”

Det er også en af årsager til, at opkøbet af Just football er som en spændende mulighed, fordi det vil flytte Inchbyinch mere over i en blanding mellem underholdning og undervisning, lyder det fra Daniel Laursen

”Jeg ved godt, at hvis vi siger undervisning til vores målgruppe, løber de skrigende væk, fordi de tænker på skole, og det skal de jo overhovedet ikke. Derfor er det lige med at finde ud af, hvordan det skal kommunikeres, så det er en god blanding mellem underholdning og læring.”

NNIT-chef vil genforhandle sig til fremgang i udfordret division

Direktør stopper i KMD’s ventureselskab


Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs