ITWatch

Dansk AI-startup får stor millionindsprøjtning

Danske Botxo henter et større tocifret millionbeløb i ny kapital. Pengene skal bruges til at skalere internationalt.

Adm. direktør Henrik Fabrin. | Foto: Brice Modeste

Otte nye medarbejdere og en ambition om at skalere endnu hurtigere i udlandet er den umiddelbare konsekvens af en stor millioninvestering hos danske Botxo, skriver Børsen.

It-selskabet, som blev stiftet i 2017 og er specialiseret i chatbot-løsninger gennem brug af kunstig intelligens, har landet en kapitalindsprøjtning på 29 mio. kr.

De 15 mio. kr. kommer fra Seed Capital, mens Vækstfonden står bag et såkaldt syndikeringslån på 14 mio. kr. i forlængelse af en covid-19-hjælpepakke.

Hos Botxo fastslår adm. direktør og medstifter Henrik Fabrin, at de nye midler skal bruges til at øge tilstedeværelsen internationalt, hvor selskabet i dag har kunder i 15 lande.

Sidste år fortalte Henrik Fabrin til ITWatch, at den hastigt voksende kundebase krævede, at tungen skulle holdes lige i munden for at følge med.

"Vores største udfordring er selv at kunne følge med. Altså hvis du spørger, hvad der holder mig vågen om natten, så er det, hvordan vi kommer hurtigt nok ud over stepperne," sagde Henrik Fabrin til ITWatch.

Softwarehus udvikler gratis corona-bot 

Startup træner den første dansk-sprogede AI-model: Vi synes, det giver mening at lægge den åbent ud

AI-startup: "Vores største udfordring er selv at kunne følge med" 

Mere fra ITWatch

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Cisco registrerer ny proforma-direktør

Den fratrådte Cisco-direktør Carsten Videkrantz har i længere tid stået som aktiv direktør i CVR-registeret, men nu er der ifølge registeret en ny mand i spidsen for virksomheden. Overfor ITWatch understreger Cisco, at den nye direktør er midlertidig.

Telenor fylder rundt: Spår store forandringer i fremtiden

I dag er det 30 år siden, at det daværende Sonofon slog dørene op. Undervejs har der været heftig turbulens og forandringer - men fremtiden tilhører mobilbranchen, slår topchef Lars Thomsen fast i dette fødselsdagsinterview, hvor han samtidig kommer med en vild forudsigelse for 5G.

It-selskab i udbrud: Omsætningen stikker af

Advania oplevede i 2021 en omsætningsvækst på 60 pct. fra året før, og på bundlinjen kan det også ses, hvor resultatet ender på næsten 13 mio. kr. mod 1,4 mio. kr. året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs