ITWatch

Venturefond vil hjælpe it-startups i den spæde fase

Folkene bag Better Collective har smidt penge i en venturefond, der fremover vil have fokus på at investere i it-startups, der er på det tidlige stadie.

Jesper Søgaard, der var med til at stifte Better Collective, er en af hovedinvestorerne i venturefonden Bumble Ventures. | Foto: Better Collective/PR

Venturefonden Bumble Ventures vil fremover hjælpe danske it-startups, der er i den helt tidlige fase, så iværksætterne bliver i Danmark og ikke behøver at rykke til udlandet for at vokse sig store.

Det skriver Børsen.

Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen, som står bag spilfirmaet Better Collective, der sidste år blev noteret på børsen i Stockholm, er hovedinvestorer i Bumble Ventures. Fonden har foreløbigt et tilsagn på 130 mio. kr., som de kan investere i nye startups.

"Ambitionen er at bygge en venturefond med fokus på det helt tidlige stadie. Det er vigtigt at sætte en motor ind, der kan hjælpe stifterne mere regelmæssigt, end tilfældet er i dag," siger Daniel Nyvang Mariussen, ledende partner i Bumble Ventures, til Børsen.

Bumble Ventures blev oprettet tilbage i 2011, men har indtil i dag være en privat investeringsfond for Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen. Fonden har i dag 12 selskaber i porteføljen, blandt andre Organic Basics og Airhelp, og det ventes, at man i løbet af de kommende tre år vil investere i yderligere 10-12 selskaber.

Kapitalfonden Polaris jagter it-selskaber inden for mange kategorier

Startup vil gøre det nemt at investere i iværksættere 

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs