ITWatch

Tech-iværksætter: Den danske velfærdsmodel er en kæmpe barriere

Iværksættermiljøet bliver bremset af vores velfærdsmodel, mener Jeppe Rindom fra fintech-selskabet Pleo. Han peger på, at velfærdsmodellen skader den danske konkurrenceevne på det globale arbejdsmarked.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Den danske velfærdsmodel bremser iværksætteriet i Danmark, mener Jeppe Rindom, der er stifter og direktør i fintech-selskabet Pleo.

Det skriver tech-iværksætteren i et debatindlæg i Børsen.

Jeppe Rindom peger på, at vores velfærdsmodel gør det svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Årsagen er, at de udenlandske medarbejdere oftest betaler til velfærdssamfundet uden at modtage nogen ydelser, og det betyder, at Danmark for mange ikke er attraktiv, lyder det.

"At vores velfærdsmodel er en kæmpe barriere for vores konkurrenceevne på det globale arbejdsmarked er et problem for Pleo ja, men det er i endnu højere grad et problem for Danmark. I Pleo hyrer vi i dag medarbejdere i udlandet, lader dem arbejde hjemmefra og bygger kontorer andre steder i verden. Men for Danmark er konsekvensen, at virksomhederne meget tidligt bliver nødt til at bygge uden for landets grænser, og så taber vi som samfund," skriver Jeppe Rindom i debatindlægget.

Pleo-direktøren nævner Unity og Zendesk som eksempler på danske virksomheder, der er rykket stort set helt ud af landet.

Fintech-direktør savner erhvervsfokus i valgkampen: Vil have forskerordning for it-folk

Fintechselskaber raser over "absurd" særbeskatning i Danmark 

Mere fra ITWatch

Nedjustering koster for legaltech-selskab

Sidste uges udmelding om udsigt til en lavere omsætning og driftindtjening rammer aktiekursen hos Copyright Agent. Efter et år på First North-børsen må legaltech-selskabet konstatere, at kursen er faldet markant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs