ITWatch

Folkene bag Astralis vil åbne stort gamerstadion i København

Folkene bag verdens bedste esports-hold indenfor spillet Counter-Strike, danske Astralis, vil åbne et dansk gamerstadion i København. "Planerne er endnu i sin begyndelse, men vi har store ambitioner," siger Astralis stifter.

Foto: Kevin C. Cox/AFP/Ritzau Scanpix

København kan få et nyt og helt anderledes stadion indenfor bare et par år. Folkene bag verdens bedste e-sportshold indenfor computerspillet Counter-Strike vil åbne en arena for computerspil i København.

Det fortæller Jakob Lund Kristensen, medstifter af holdet Astralis, verdens bedste Counter-Strikehold samt medstifter af esportsselskabet Rfrsh til ITWatch.

"Vi ser store perspektiver og vækstmuligheder i esporten, og en af mange tanker og idéer er, at vi skal være med til at åbne en esportsarena i København," siger Jakob Lund Kristensen til ITWatch.

Vi møder ham på et informationsmøde arrangeret af computergiganten HP, der netop satser meget indenfor hardware til esport.

Jakob Lund Kristensen håber, at projektet kan realiseres hurtigt.

"Det ville være fantastisk, hvis et sådan projekt allerede kunne sættes i gang allerede i 2020, men der er mange ting, der skal falde på plads, hvis det skal lykkes. Der er dog ingen tvivl om, at det vil være et væsentligt skridt for både os selv og den danske esportsscene," siger Jakob Lund Kristensen.

"Planerne er endnu i sin begyndelse, men vi har store ambitioner."

Hvad er det, I vil opnå?

"Vi arbejder hele tiden på at udbrede esporten positivt med rollemodeller for de unge, global underholdning i verdensklasse og som lokomotiv for den professionelle del, der forhåbentlig kan være med til at trække hele scenen med os."

"Ultimativt vil det i den sammenhæng være fantastisk med en arena, hvor man kunne samle flere aktiviteter, men primært have vores hold, træningscenter osv,” siger Jakob Lund Kristensen og tilføjer:

"Lidt som man kender stadions til sport."

Foto: Ritzau Scanpix/Cooper Neill
Foto: Ritzau Scanpix/Cooper Neill
 

Store ambitioner

Han forklarer, at Astralis og selskabet bag, Rfrsh, tænker stort fra starten.

"Vi ser for os et sted med plads til et sted mellem 500 og 1500 sæder. Inspirationen er LOL-Park i Sydkorea, men som altid har vi også vores egen tilgang til det hele, så jeg kan ikke sige noget fast om, hvordan det eventuelt vil se ud."

Han henviser til esportsarrangementer og turneringer i Sydkorea, der i årevis har været et tilløbsstykke og har været en seermagnet på tv.

Han håber, at der er den fornødne opbakning til projektet.

"Vi håber at kunne skabe et sted, der samler esporten og medvirker til, at udbrede de positive budskaber og oplevelser. Samtidig håber vi, at det kan være sted med flere studier, hvor forskellige hold spiller mod hinanden. Lidt lige som en fodboldkamp."

Jakob Lund Kristensen lægger ikke skjul på, at stedet naturligvis vil blive stærkt præget af netop Astralis og andre Rfrsh-projekter.

"Det er klart at vores tanker inkluderer Astralis og Origen og eventuelle andre af vores egne aktiviteter, men tanken er, at en sådan arena skal kunne bruges af mange forskellige."

Han håber, at man kan opkalde stedet efter skiftende sponsorer. Lidt som man ser det i anden sport, hvor en sponsor får sit navn på stedet en periode eller man på anden vis dedikerer arenaen til byen eller lignende, som han forklarer det.

"Man kan sige, at vores ambition er, at gør vi det her skal vi være med til at gøre en forskel for dansk esport og for København. Så det vil være af en vis størrelse og med den rette mulighed for at brande byen, stedet og dem, der er en del af projektet."

Hvad venter I, at projektet vil koste?

”Det er endnu for tidligt at sige. Vi er i dialog med flere interessenter og repræsentanter for både kommuner, partnere og byggebranchen. Der er stor interesse, så jeg tror på, at det bliver til noget,” siger han og tilføjer, at man endnu ikke er i konkrete forhandlinger.

Stor turnering har inspireret

Han forklarer, at man blandt andet har hentet inspiration fra den kendsgerning, at man var i stand til at sælge to gange 12.000 sidepladser i Royal Arena på Amager til netop et esportsarrangement, der samtidig blev sendt på DR3, hvor det blev det mest sete program på kanalen nogensinde.

"Vi har investeret utroligt meget i at udbrede kendskabet til både Astralis og esport generelt, så jo, det inspirerer os dagligt, at Astralis er blevet taget så godt imod i hele Danmark. Det er noget, man kun tør drømme om, når man begynder på en sådan tur, og det er ubeskriveligt at opleve en fyldt arena byde både Astralis, men også de andre hold og esporten velkommen, som det skete."

Han vurderer, at der er en kæmpe interesse og et stort publikum derude, som måske mangler et sted at gå hen og se professionelle e-spoartskampe.

"Vi kan også se på seertallene, at vi har fat i et bredt udsnit af befolkningen, og det inspirerer selvfølgelig til meget mere."

Regeringen vil nedsætte e-sportspanel i ny strategi 

Astralis når historisk milepæl på verdensranglisten 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs