ITWatch

Fynsk robotselskab rejser tre-cifret millionbeløb i ny kapital

En række privatinvestorer har skudt et stort antal millioner i fynske Blue Ocean Robotics. Robotselskabet kan inden for en kort årrække sælges for et milliardbeløb, vurderer adm. direktør.

Medstiftere og direktører i Blue Ocean Robotics Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard. | Foto: PR/Blue Ocean Robotics

Fynske Blue Ocean Robotics henter knap 100 mio. kr. i ny kapital fra en række investorer, der tæller venturekapitalfonden Nordic Eye og L'easy-ejeren Niels Thorborg.

Den er anden gang, at sidstnævnte skyder penge i den fem år gamle robotvirksomhed.

Det skriver Børsen.

Kapitalrejsningen giver Blue Ocean Robotics en værdi på ca. 400 mio. kr., men adm. direktør Claus Risager, der er en af selskabets tre stiftere, forventer, at det vil befinde sig i milliardklassen inden for få år.

"Vi har en portefølje af robotter, vi bygger, og som hver især kan blive til en ny Universal Robots eller MIR," siger Claus Risager til Børsen. 

Den friske kapital skal bruges til at øge selskabets internationale salg og videreudviklingen af eksisterende robotprojekter.

Hos investoren Nordic Eye Venture Capital ser adm. direktør, Peter Warnøe, et stort potentiale i forretningsmodellen bag robotselskabet.

"Blue Ocean Robotics genbruger sin robotteknologi på tværs af brancher og applikationer - og bringer derfor også robotter til markedet bedre, billigere og hurtigere end de fleste andre. Forretningsmodellen er enormt interessant for markedet i disse år, hvor mange virksomheder skal ind i robotverdenen og kan få en genvej via et partnerskab med Blue Ocean Robotics. Det synes vi er uhyre interessant at investere i," udtaler han i en pressemeddelelse.

Business-engle udkonkurrerer venture i kampen om lovende robotfirmaer 

Dansk robot ringede med klokken på amerikansk børs 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs