ITWatch

Overblik: Her er alle historierne fra Techbbq

Techbbq: Er du netop hjemvendt fra dette års Techbbq, eller gik du glip af startup-festivalen i Øksnehallen? Læs alle artiklerne fra årets Techbbq lige her.

Foto: PR/Techbbq

Øksnehallen var fyldt til bristepunktet, da årets Techbbq mandag og tirsdag løb af stablen i København.

Selvom efterårsvejret havde meldt sin ankomst, var der tændt op i grillen i gården, og indenfor udvekslede iværksættere og investorer håndtryk og visitkort i pendulfart. Hvorend man kiggede hen, var der en pitch igang, og man skal lede længe efter en så høj koncentration af nye forretningsidéer og spirerende iværksætterprofiler.

ITWatch var naturligvis med, da startup-festivalen rullede, og her har vi samlet alle historierne til dig.

Startup er gået fra nul til 70 ansatte på et år: Vi har ekserkveret en vis del ud af bukserne

Foto: PR/Valuer
Foto: PR/Valuer
 

Valuer, der står bag en digital platform, som matcher store virksomheder med startups, er kåret som 'Best Newcomer' i den danske finale af Nordic Startup Awards, som bliver uddelt i forbindelse med Techbbq.

Virksomheden startede op i juni 2017 og har i dag 70 medarbejdere på kontorerne i København og Vejle. Ledelsen forventer at ramme en omsætning på 12 mio. kr. ved udgangen af året.

"Vi er så frække, at vi kalder det en usammenlignelig case i dansk iværksætteri," siger Dennis Poulsen, medstifter og CEO i Valuer, til ITWatch.

Læs historien her.

Dansk Silicon Valley-veteran: Vent med startup-drømmen og lær af de etablerede

Foto: PR/Balderton Capital
Foto: PR/Balderton Capital
 

Drop planerne om at springe direkte ud i tilværelsen som iværksætter som første skridt i karrieren, lyder rådet fra Lars Fjeldsøe-Nielsen, partner i Balderton Capital og tidligere topchef i Dropbox og Uber.

"Udfordringen er, at der er mange, som går direkte ud og starter deres egen virksomhed op. I stedet vil jeg hellere foreslå, at du bliver en del af et firma, som allerede har momentum og lære, hvordan du tænker på kulturen, bliver en god leder, og hvordan du hyrer godt," siger Lars Fjeldsøe-Nielsen til ITWatch.

Læs historien her.

Investorer om startup-virksomheder: Det rigtige hold er alfa og omega

Foto: PR/Techbbq
Foto: PR/Techbbq
 

Personlighed og kompetencer er højest på listen, når investorer kigger efter nye startup-virksomheder, som de kan smide penge i.

"Vi vil hellere investere i en B-idé med et A-team end i en A-idé med et B-team," siger Alexander Viterbro-Horten, som er investeringsmanager i Preseed Ventures.

Læs historien her.

Ida Auken: Vi må ikke adskille det digitale og det fysiske håndværk

Foto: /ritzau/Jens Dresling/
Foto: /ritzau/Jens Dresling/
 

"Det er meget vigtigt, at det digitale ikke betyder, at ting ikke har krop, og at ting ikke kan være fysiske," mener Ida Auken (R).

Den radikale politiker peger på, at kreative fag i folkeskolen, der tager udgangspunkt i fysiske genstande, kan være med til at skabe digital innovation.

"Da regeringens digitale vækstpanel udkom, stod Brian Mikkelsen og gjorde grin med, at hans børn var kommet hjem med sløjdskibe og ting, der var syet på symaskine. For mig at se betyder de skaberevner og kreative evner, man får af at have noget i hænderne, at man kan formgive. Det gør, at man kan tænke nyt – også digitalt," siger Ida Auken.

Læs historien her.

Disse tre udfordringer blokerer for Danmark som iværksætternation

Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Danmark står over tre centrale udfordringer, der skal løses i løbet af de næste to-tre år, hvis vi vil gøre os nogen forhåbninger om at blive en af Europas førende nationer, når det kommer til at skabe iværksættere.

Det mener formanden for regeringens iværksætterpanel Tommy Andersen, der også er partner i Byfounders.

Kort sagt handler udfordringerne om kapital, arbejdskraft og skabelsen af en iværksætterkultur herhjemme.

Læs historien her.

Tommy Ahlers: Vi skal forvandle viden fra universiteterne til succesfulde startups

Foto: Maria Broe Trustrup Hansen
Foto: Maria Broe Trustrup Hansen
 

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), som tidligere har været en nøgleperson i det danske startup-miljø, var med til at åbne årets Techbbq. Her fortalte han om sit nye liv som politiker og pegede på, hvilke nye tiltag han vil kaste sig over som minister.

"En af de næste store ting, jeg vil kigge på, er, hvordan vi overfører og forvandler vores viden på universiteterne til succesfulde startups. Mange startups bygger i dag på gamle teknologier, som bliver tilført nye forretningsmodeller, men vi er nødt til at udvikle nyt," siger ministeren blandt andet.

Læs historien her.

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs