ITWatch

Internationale investorer poster milliarder i danske startups

Der er allerede investeret flere milliarder i danske startups i 2018, viser ny opgørelse. Vi kommer til at se mange flere af den slags investeringer i de kommende år, lyder det fra international venturefond.

PR/Planday
Danske Planday offentliggjorde i sidste uge, at selskabet har rejst 250 mio. kr. i frisk kapital. Foto: PR/Planday

I sidste uge kunne danske Planday offentliggøre, at it-selskabet har rejst 250 mio. kr. i en ny investeringsrunde. Sammen med øvrige kapitalrejsninger i 2018 betyder det, at der er kurs mod et rekordår, når det kommer til ventureinvesteringer i danske startups.

Det skriver Berlingske.

Sammen med brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde samt business angels, DVCA, har Berlingske foretaget en gennemgang af de 25 største investeringer, og den viser, at der i 2018 er lagt mere end 2 mia. kr. i danske startups, hvor især udlandet har fået øjnene op for danske selskaber.

Den udvikling vil fortsætte i de kommende år, vurderer Bjarke Staun-Olsen fra den svenske venturefond Creandum, som er blandt investorerne i Planday.

"Der er ingen danske fonde, der skriver så store checks (som Plandays seneste investering, red.). Hvis ikke markedet var blevet europæisk, havde de bedste danske virksomheder ikke samme muligheder som i dag, hvor de kan vokse sig rigtigt store. Og vi kommer til at mange flere af den slags investeringer til kommende år," siger Bjarke Staun-Olsen til Berlingske.

Planday henter trecifret millioninvestering

Planday får millionindsprøjtning fra Metro Group

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger