ITWatch

Dansk it-selskab får tre-cifret millionindsprøjtning

Softwareselskabet Peakon rejser stort millionbeløb i ny kapital. Pengene skal bruges til at erobre det amerikanske marked.

Kasper Hulthin er medstifter og direktør for Peakon. | Foto: PR/Peakon

Med 130 mio. kr. i frisk kapital i ryggen gør det danske it-selskab Peakon sig klar til at indtage det amerikanske marked. Det er næste skridt mod målet om at blive global markedsleder. Det skriver Børsen.

Peakon, der har udviklet en it-løsning til måling af medarbejderes tilfredshed og engagement, blev stiftet for tre år siden. Bag står iværksættere, som var med til at udvikle selskabet Podio, der blev købt af Citrix i 2012 for 280 mio. kr.

"Vi vil gå fra at være markedsleder i Europa til at være global markedsleder. Vi har rejst pengene netop for at gå ind på det amerikanske marked. Vores mål er at bygge en meget stor virksomhed. Hvis vi vil være en global vinder, så er vi nødt til at få fat i USA," siger medstifter og direktør Kasper Hulthin til Børsen.

Peakon oplyser ikke sin omsætning, men ifølge selskabet voksede den sidste år med 600 pct. Ambitionen er, at den skal tredobles i år, og i 2019 er målet at nå en omsætning på et tre-cifret millionbeløb. Direktør Kasper Hulthin vurderer, at den vil runde en milliard inden for fire-fem år.

Kapitalindskuddet på 130 mio. kr. kommer primært fra venturefonden Balderton Capital, hvis ledende partner, Bernard Liautaud, bliver medlem af Peakons bestyrelse. Formand for den er Tommy Ahlers.

Microsoft kaster milliarder i startup-program 

Dansk it-selskab rejser 100 mio. til international satsning 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs