ITWatch

To iværksætter-initiativer får millionstøtte

EU og Erhvervsministeriet har givet to projekter tilsagn om millionstøtte. Målet er at øge kompetencerne inden for entreprenørskab hos studerende.

Niels Hougaard/Polfoto
It-iværksætteren Tommy Ahlers er formand for Iværksætterpanelet Foto: Niels Hougaard/Polfoto

To iværksætter-projekter har fået tilsagn om samlet 21,3 mio. kr. i medfinansiering fra Erhvervsministeriet og EU. Målet med de landsdækkende projekter er at få flere til at starte egen virksomhed ved at styrke de studerendes kompetencer inden for entreprenørskab.

Tommy Ahlers, formand for Iværksætterpanelet, glæder sig over nyheden:

"Vi forventer, at den slags aktiviteter vil være med til at skabe en endnu stærkere iværksætterkultur end den, vi har i dag. Denne type af satsninger bliver dog endnu mere effektive, hvis indsatsen generelt styrkes gennem hele uddannelsessystemet," siger han i en pressemeddelelse.

Også erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er tilfreds:

"Når 1200 studerende på erhvervsskoler og næsten 300 universitetsstuderende nu får mulighed for at få forbedret deres iværksætterkompetencer, er det en investering i fremtidens danske erhvervsliv. Hvis vi også fremover skal være godt rustet til konkurrencen internationalt, er det afgørende, at vi har en stærk iværksætterkultur," siger han.

Bag det ene initiativ står uddannelsesinstitutionen Zealand Business College i samarbejde med Mercantec og International Business College. Det har navnet 'Undervisning i iværksætteri' og skal udvikle såkaldte moduler i iværksætteri og efteruddannelse af lærere og vejledere.

Projektet modtager 8,9 mio. kr. fra EU's socialfond og 2,8 mio. kr. fra Erhvervsministeriet.

Startup i praksis

Det andet initiativ hedder 'Startup i praksis' og er skabt af Fonden for Entreprenørskab. Gennem projektorienterede forløb, hvor universitetsstuderende knyttes til en virksomhed eller organisation, skal de motiveres til at blive iværksættere.

Initiativet skal rulles ud i samarbejde med Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og CBS. Dette modtager 7,4 mio. kr. fra Socialfonden, 2,2 mio. kr. fra Erhvervsministeriet og sigter mod at give 292 studerende iværksætterkompetencer.

Seed Capital hilser Byfounders velkommen og afviser ikke samarbejde

Byfounders er klar med første tech-investering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger