ITWatch

Startup

Iværksætter udfordrer it-sikkerhedsmarkedet med kunstig intelligens

Andreas Wehowsky var i tre år med til at udvikle en netværksovervågning til Forsvarets Efterretningstjeneste. Nu har it-ingeniøren fulgt iværksætterdrømmen og kastet sig over det kommercielle marked med en ny løsning, hvor kunstig intelligens og it-sikkerhed spiller hovedrollen. Bag ham står Lars Thrane som investor og bestyrelsesformand.

Fra hjerneforsker til app-udvikler: "Jeg er utrolig utålmodigt anlagt"

Det lå ikke i kortene, at Sophie Grønbæk skulle være direktør i et digitalt selskab, der kan gå hen og ryste de gamle træer i forsikringsbranchen godt og grundigt. Mus med manglende sexlyst var med til at få hende til at skifte spor, selv om hun stadig bruger mange af de dyder, hun lærte som hjerneforsker, fortæller hun.

Tommy Ahlers åbner nyt innovationscenter

Et nyt, dansk innovationscenter i Boston bliver mandag åbnet af uddannelses- og forskningsministeren. Centret er det syvende i rækken af danske innovationscentre i udlandet.

Pensions-app henter vigtig licens

Fintechselskabet Grandhood kan fejre, at man har fået tildelt en fondsmæglerlicens, så kundernes pensionsopsparinger kan investeres.

Professor står bag ny startup: "Vi skal være 100 mennesker om et år"

I 90'erne var han med til at starte ITU, i 00'erne grundlagde han it-selskabet Octoshape, og i 10'erne startede han en ny algoritmeafdeling op på Københavns Universitet. "Det ligger nok i mig - at starte forfra," siger professor i datalogi Stephen Alstrup, der nu står i front for ny AI-startup.

App-iværksætter: Industrien minder om det vilde vesten

For startupselskabet Hedia, der har udviklet en app til diabetikere, kan det give god mening, at det offentlige udarbejder en oversigt med anbefalelsesværdige sundhedsapps. Ikke alle virksomheder er nemlig lige gode til at efterleve reglerne, og det kan få fatale konsekvenser, lyder advarslen.

Omstridt model bag fintech-selskabs kapitalindsprøjtning

Aryze har rejst godt 10 mio. kr. gennem særlig finansieringsmodel, der sidste år fik hug af flere landes finanstilsyn. "Det er ikke længere det vilde vesten," siger direktør, der blandt andet vil bruge pengene på at hente flere penge.

Salg af softwarefirma styrker venturefond

På trods af et vellykket virksomhedssalg til en udenlandsk køber lige efter nytår, ærgrer direktøren i venturefonden Northcap sig alligevel over, at det er svært at fastholde lovende danske it-virksomheder på danske hænder.

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger