ITWatch

Facebook investerer i sikkerhed og nedjusterer forventninger

Efter russisk forsøg på at påvirke det amerikanske valg lægger Facebook op til massive sikkerheds-investeringer.

Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Facebook har nedjusteret forventningerne til indtjeningen i år, da selskabet vil investere markant i at sikre det sociale netværk mod misbrug efter russisk forsøg på at påvirke det amerikanske valg.

Det skriver Financial Times.

Facebooks stifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, har sagt til Financial Times, at det er vigtigere for selskabet at beskytte det sociale medie end at skabe profit.

"Vores fællesskab fortsætter med at vokse, og vores selskab klarer sig godt. Men intet af det betyder noget, hvis vores tjenester bliver brugt på måder, som ikke bringer mennesker tættere sammen," siger Mark Zuckerberg til Financial Times.

Ifølge Financial Times sætter Facebook bekæmpelsen af russisk indblanding højt på listen i modsætning til de andre tech-giganter, der har været indblandet i sagen om russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg, Twitter og Google.

Mark Zuckerberg har over for Facebooks investorer gjort det klart, at selskabet vil hæve investeringen i sikkerhed udover selskabets andre investeringsprioriteter, produktion af videomateriale og kunstig intelligens.

Facebook forventer, at selskabets omkostninger stiger med 45-60 pct. næste år, da selskabet vil fordoble antallet af medarbejdere, der arbejder med sikkerhedsspørgsmål.

EU-Kommissionen ruller cybersikkerhedspakke ud

Facebook bliver hærget af ondsindet reklamevirus 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs