ITWatch

TDC's kursmål får lille løft efter regnskab med tilbagegang i tv-forretningen

Handelbanken hæver kursmålet for TDC-aktien, men anbefaler investorerne at reducere deres beholdning.

Kristoffer Veggerby
Foto: Kristoffer Veggerby

TDC's tv-forretning er under pres med kundeafgang og en stigende andel abonnenter, der vælger de billigste tv-pakker, og den negative udvikling presser indtjeningen.

Sammen med en høj gæld gør det aktien uattraktiv, vurderer Handelsbanken, der dog hæver kursmålet til 38 kr. fra 36 kr. og gentager anbefalingen "reducer".

"Kombinationen af udsigt til en faldende indtjening i år - som følge af et lavere bidrag fra kabel-tv forretningen - prisfastsættelse på niveau med deres nærmeste sammenlignelige konkurrenter og et højt gældsniveau gør, at vi fastholder vores negative syn på aktien," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Det TDC-ejede Yousee mistede 18.000 tv-kunder i tredje kvartal, og omsætningen fra tv faldt til 1022 mio. kr. fra 1060 mio. kr. sidste år.

Derudover viste regnskabet, at andelen af tv-kunder, der har den mindste tv-pakke, steg til 34,6 pct. fra. 33,8 pct. i andet kvartal og 31,7 pct. i tredje kvartal 2016.

"I en lang årrække bidrog TDC's kabel-tv-forretning positivt til væksten. Men det har ændret sig, eftersom forbrugerne i stigende grad benytter sig af streamingtjenester som Netflix og streaming af eksempelvis public service-kanaler via Smart TV."

"Denne tendens betyder, at TDC's kabel-tv forretning ikke længere bidrager til væksten, men derimod tynger indtjeningsvæksten," skriver Handelsbanken.

TDC-aktien falder onsdag morgen 0,3 pct. til 37,67 kr.

/ritzau/FINANS

TDC fokuserer på nuværende kunder frem for at kapre nye

Tv-forretningen bakker igen hos TDC trods tiltag for at holde på kunderne

TDC: Engangsposter rammer overskuddet i slutningen af 2017

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger