Facebook belønnes og Twitter straffes i grøn start

Det amerikanske aktiemarked belønner Facebook for fremgangen i et positivt regnskab, mens Twitter sendes til tælling efter skuffende resultat.
Det seneste regnskab fra Facebook med Mark Zuckerberg i spidsen bliver positivt modtaget på aktiemarkedet. | Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/
Det seneste regnskab fra Facebook med Mark Zuckerberg i spidsen bliver positivt modtaget på aktiemarkedet. | Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/
RITZAU/FINANS

De amerikanske aktier sigter mod en positiv start på torsdagens handel, hvor et hav af regnskaber vil være med til at sætte retningen.

Futures indikerer knap en time inden åbningen indledende stigninger på mellem 0,1 pct. og 0,7 pct. til de tre ledende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

På regnskabsfronten er torsdag dommens dag for det sociale medie Facebook, der sent onsdag afleverede sine tal for andet kvartal.

Og det var umiddelbart positiv læsning, idet Facebook havde stærke reklameindtægter i perioden, som var med til at sikre et overskud per aktie på 1,32 dollar mod ventet 1,13 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også omsætningen var lidt højere end ventet, og Facebook-aktien stiger med 8 pct. til 178,82 dollar i formarkedet.

Twitter til tælling

Knap så godt går det for et andet socialt medie - Twitter - der inden børsåbningen torsdag har afleveret sit regnskab for andet kvartal.

Selv om flere og flere brugere er aktive på Twitter, er der slet ikke nok kog på kedlerne til at stille investorerne tilfredse.

Twitter havde i andet kvartal 328 mio. aktive brugere, hvilket er en stigning på 5 pct. over et år, men det er svagere end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 332,2 mio.

På bundlinjen havde Twitter et underskud på 116,5 mio. dollar i andet kvartal, og reaktionen er et aktiefald på 10,3 pct. til 17,60 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

For få brugere på Twitter skuffer investorerne 

Er der slet ikke noget, der kan bremse Facebook? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter