ERP-leverandør leverer solide resultater efter opsplitning

ERP-leverandøren Bredana leverer vækst i bruttofortjenesten og øget overskud, efter virksomheden er blevet opdelt i to separate selskaber.
Opdelingen i to selvstændige selskaber har skabt fremgang for Bredana. | Foto: Screendump
Opdelingen i to selvstændige selskaber har skabt fremgang for Bredana. | Foto: Screendump

Sidste år spaltede ERP-leverandøren Bredana Systemudvikling sig i to og blev til Bredana Axcite A/S og Bredana Solutions A/S.

Resultatet af den manøvre har været positiv, fremgår det af selskabernes respektive regnskaber, der dækker perioden fra 1. maj 2016 til 30. april 2017.

Således kan man konstatere, at bruttofortjenesten såvel som på bundlinjen voksede, når man kigger på de samlede resultater.

"Regnskabsåret 2016-17 var første år, hvor det tidligere Bredana Systemudvikling A/S var udskilt i selskaberne Bredana Axcite A/S og Bredana Solutions A/S. Den øgede fokusering, som opsplitningen i to selskaber er udtryk for, medvirkede til større omsætning og indtjening, og årsresultatet er tilfredsstillende," lyder den identiske melding i ledelsesberetningerne for de respektive selskaber.

For begges vedkommende kommer væksten både fra projektsalg og fra driftskunder.

Bredana Solutions

For Bredana Solutions, der fokuserer ERP-løsninger til små og mellemstore virksomheder samt CRM-løsninger, resulterede året i en bruttofortjeneste på 29 mio. kr. Det er på papiret 10 mio. lavere end året forinden, der dog omfattede bruttofortjenesten inden opsplitningen i to selskaber.

Kigger man på resultatet før finansielle poster, landede det i seneste regnskabsår på 4,9 mio. kr., hvilket er 500.000 kr. højere end 2015/2016-resultatet. Bundlinjen for året voksede således også – fra 3,4 mio. til 3,8 mio. kr. i 2016/2017. Ledelsen ser positivt på fremtidsudsigten for selskabet.

"Vores omsætning er spredt på en lang række kunder, og da vi har pæn tilgang af nye kunder, opfatter vi markedssituationen som gunstig og dermed uden store usikkerhedsfaktorer," hedder det i ledelsesberetningen for Bredana Solutions.

Selskabet, hvis løsninger er baseret på Microsoft-software, solgte sidste i regnskabsåret sin Microsoft Dynamics C5-forretning fra for at skærpe sit fokus yderligere, fremgår det af regnskabet.

Bredana Axcite

Bredana Axcite fokuserer på ERP-løsninger til større virksomheder. Det resulterede i en bruttofortjeneste på 18 mio. kr. og et resultat før finansielle poster på 4,3 mio. kr. Bundlinjen landede på 3,3 mio. kr. i årsregnskabet, der er selskabets første.

Kerneproduktet er brancheløsningen Axcite Logistics, der i standardversionen indeholder en række egenudviklede moduler.

"Axcite Logistics-løsningen har medvirket til en ordreportefølje, som sikrer en solid omsætningsmæssig bund flere år frem. Ordrerne er blandt andet et udslag af, at store danske virksomheder med internationalt islæt anbefaler Axcite Logistics på grund af deres gode erfaringer med systemet," hedder det i ledelsesberetningen.

Bredana-selskaberne beskæftigede samlet set 71 medarbejdere ved udgangen af regnskabsåret.

Mulighederne er store for NNIT 

Pris og kvalitetsløft sikrede KMD ordre på statsligt budgetsystem 

EG fyrer og går sammen med Netcompany for at forhindre projektbøvl 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også