ITWatch

Ericsson skuffer og hvæsser igen sparekniven

Svenske Ericsson kommer ud af årets andet kvartal med et skuffende resultat og varsler flere markante besparelser.

Foto: PR/Ericsson

Ericsson leverer endnu en gang et sæt resultater, der ikke lever op til markedets forventninger, og med yderligere risikotegn forude vil selskabet nu skære endnu dybere i omkostningerne.

Andet kvartal af 2017 bød på omsætning på 49,9 mia. svenske kr. og et justeret driftsresultat på 0,3 mia. svenske kr. Det var et dyk på 13 pct. på organisk basis på toplinjen, mens driftsresultatet faldt med hele 93 pct. i forhold til andet kvartal af 2016.

Samtidig var der ventet højere tal blandt analytikerne, viser estimater indsamlet af SME Direkt.

Regnskabet byder også på dårlige nyheder om Ericssons markeder i den kommende tid.

"Vi ser en øget risiko for yderligere justeringer i markederne og kundeprojekter, som kan give en negativ påvirkning på resultatet på omkring 3 til 5 mia. svenske kr. i de kommende 12 måneder, hvoraf 30 pct. ventes at være kontant," skriver Ericsson-topchef Börje Ekholm i regnskabet.

Blandt andet derfor er Ericsson nødt til at hvæsse sparekniven yderligere og øge sit igangværende spareprogram. Målet er at fordoble driftsmarginen i forhold til 2016, og for at nå det skal der nu skæres minimum 10 mia. svenske kr. fra omkostningerne med effekt fra midten af 2018, fortæller direktøren yderligere.

/ritzau/FINANS

Ericssons bestyrelsesformand melder sin afgang 

Ericsson hæver bundlinjen  

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs