Apple på vej mod 250 mia. dollar i kontantbeholdning

Apples pengekasse når enorm størrelse, skriver Wall Street Journal.
AF RITZAU FINANS

Teknologigiganten Apples kontantbeholdning forventes at toppe 250 mia. dollar, når selskabets regnskab for første kvartal offentliggøres tirsdag.

Det skriver Wall Street Journal.

Kontantbeholdningen overgår dermed både markedsværdien af Wal-Mart og Procter & Gamble, samt Storbritannien og Canadas kombinerede valutabeholdning.

Mere end 90 pct. af Apples kontanter er parkeret på oversøiske markeder, da selskabet ikke ønsker at betale amerikansk skat af pengene, hvis de bliver hevet hjem til USA. Apple er langt fra det eneste amerikanske selskab, der parkerer overskuddet oversøisk.

Kontantbeholdningen er på ny kommet i fokus, da præsident Donald Trump har foreslået at sænke selskabsskatten og give virksomhederne frit lejde i en periode, hvis de hiver pengene hjem. Hvis Apple beslutter sig for at hive pengene hjem, kan det bane vej for både opkøb, udbyttebetalinger og aktietilbagekøbsprogrammer.

Apple har foretaget udbyttebetalinger og aktietilbagekøb for mere end 200 mia. dollar siden 2012, men flere investorer har også efterlyst opkøb - eksempelvis i form af Tesla eller Netflix, der er vurderet til henholdsvis 51 og 65 mia. dollar.

Ved udgangen af december udgjorde Apples pengekasse 246 mia. dollar. I de sidste tre måneder af 2016 genererede Apple 3,6 mio. dollar i kontantbeholdninger i timen.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også