Atea sluttede 2016 med rekordomsætning

Atea fortsatte fremgangen i årets sidste kvartal. Samlet set resulterede 2016 i voksende omsætning på alle forretningsområder.
Foto: PR
Foto: PR

Med en omsætning på 2,1 mia. kr. blev fjerde kvartal historisk godt for Atea. Det er rekord for it-virksomheden, og en stigning på 1,6 pct. sammenlignet med samme kvartal året forinden, der var Ateas hidtil bedste. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet landede på 153 mio. kr., hvilket er en stigning på 13,1 pct.

"Vi gik ind i 2016 med én vision for øje: Vi vil være ’the place to be’ for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. For trygge medarbejdere og partnere er fundamentet for trygge kunder. Vi har blandt andet sat alt ind på at skabe et compliancesystem i verdensklasse. Og så er det selvfølgelig fortsat vores klare mål altid at levere markedets skarpeste ekspertkompetencer og mest fremtidssikrede løsninger," udtaler adm. direktør for Atea Danmark Morten Felding i pressemeddelelsen.

Bred fremgang

Samlet set voksede omsætningen med 6,2 pct. i 2016 og endte på 6,8 mia. kr. Driftresultatet (EBITDA) steg med 4,4 pct. og landede på 318 mio. kr. Det dækker over en fremgang på alle tre forretningsområder, som Atea beskæftiger sig med i form af hardware, software og service.

It-selskabet har haft strategisk fokus på softwaremarkedet, hvilket har givet pote i form af en vækst på 27,7 pct. på forretningsområdet. Væksten er dog i høj grad kommet i hus gennem attraktive priser til kunderne.

"Siden 2015 har den danske forretning aggressivt genvundet markedsandele ved at vinde store nye offentlige rammeaftaler, især inden for software. Disse nye rammeaftaler er blevet vundet gennem en relativ lav bruttomargin, hvilket har skabt omsætning, men samtidig lagt pres på EBITDA-marginen," skriver koncernselskabet Atea ASA, der er noteret på børsen i Norge, i sit årsregnskab.

Positivt koncernresultat

På koncernniveau kom Atea ud af seneste kvartal med et EBITDA-resultat på 459 mio. norske kr. – svarende til 384 mio. kr. Det er en stigning på 21,6 pct. sammenlignet med samme kvartal året før. Omsætningen landede på 9,1 mia. norske kr. – en vækst på 5,7 pct. i forhold til Q4 i 2015.

Kigger man på det samlede resultat for året, er der ligeledes grund til begejstring for koncernen. Omsætningen landede på 31,2 mia. norske kr., hvilket er det højeste nogensinde. Samtidig nåede driftsresultatet også nye højder. For første gang rundede koncernen 1 mia. norske kr. EBITDA blev således på 1.129 mio. norske kr. i 2016. Det svarer til 946 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også