Accentures toplinje runder ny milliard-milepæl

For første gang overstiger Accentures omsætning i Danmark 2 mia. kroner. Det skyldes blandt andet, at kunderne i stigende grad har hevet selskabets digitale services ned fra hylderne.
Carsten Sachmann står i spidsen for Accentures danske forretning. | Foto: Accenture/pr
Carsten Sachmann står i spidsen for Accentures danske forretning. | Foto: Accenture/pr

Omsætningen vokser markant i Accentures netop offentliggjorte regnskab. Helt præcist med 11,1 pct. Det betyder, at toplinjen for første gang runder endnu en milliard-milepæl og lander på knap 2,2. mia. kr. 

Selskabet betegner selv udviklingen som positiv – ikke mindst i betragtning af, at den er kommet på et bagtæppe af udfordrende forhold for samfundsøkonomien.

”Overordnet udviklede de forretningsmæssige aktiviteter sig positivt i løbet af året i forhold til et marked, der har været udfordrende grundet konjunkturforholdene,” skriver Accenture i ledelsesberetningen.

Årsagen til fremgangen skal findes i en strategi, der er drevet af at understøtte kundernes digitale transformation. Og især Accentures serviceydelser harmonerer med efterspørgslen i markedet, lyder vurderingen.

”Der er en tilfredsstillende grundforretning af Outsourcing og System Integration, mens Accentures digitales services oplever en væsentlig stigning i efterspørgslen samtidigt med, at Consulting-markedet vokser både indenfor Management Consulting og Technology Consulting,” lyder det i ledelsesberetningen.

Mens toplinjen for første gang krydsede 2 mia. kr., vokser driftsresultater ligeledes. Den stiger fra 96 til 118 mio. kr.

På bundlinjen ender Accenture med et overskud på 79 mio. kr. – mod 68 mio. kr. året forinden.

Ledelsesberetningen fastslår samtidig, at selskabet oplever en tilfredsstillende udvikling i de eksisterende opgaver og tilgangen af nye opgaver. Det betyder, at Accenture ”har afdæmpede om end positive forventninger til nye muligheder i fremtiden.”

Selskabet venter en mindre stigning i omsætning og resultat i indeværende regnskabsår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter