ITWatch

Apple-optur i USA trækker teknologiaktier op

Som det eneste af de store amerikanske techselskaber blev Apple i sidste uge ikke sendt i dørken af investorerne. Den positive udvikling trækker også Apples asiatiske underleverandører op.

Foto: Brittany Hosea-Small/AFP / AFP

Der er mandag morgen medvind på de asiatiske aktiemarkeder, hvor en stor stigning til Apple i USA trækker i en positiv retning for teknologisektoren.

”Asien – især Taiwan og Sydkorea – har en stor mængde selskaber, der er leverandører til Apple, så Asien kommer med på den Apple-ledede optur i USA,” siger Lee Jae-Mahn, der er strateg hos Hana Financial Investment til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 1,1 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 1,6 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 1,3 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1 pct. I Taiwan er Taiex-indekset også i plus med 1 pct., og det samme er det førende indeks i Sydkorea, Kospi.

Shanghai Composite og CSI 300 er blandt de få indeks i minus. De falder henholdsvis 0,03 og 0,1 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,9 pct.

Blandt Apple-leverandørerne stiger Samsung 4,4 pct., TSMC stiger 2,1 pct., og Foxconn går frem med 1,1 pct. på børsen i Hongkong.

Apple og Amazon sendt i hver sin retning på helt grøn dag

Apples produktion af iPhone 14 Plus falder - iPhone 14 Pro stiger

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs