ITWatch

Lavere efterspørgsel efter pc'ere og printere rammer HP

HP sænker sin prognose for tredje kvartal. Det er en konsekvens af, at forbrugerne efterspørger mindre.

Foto: Jim Young/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i HP falder tirsdag aften med 3,9 pct., da producenten laptops og printere har sænket sin prognose efter sit tredje kvartal.

HP regner nu med en justeret indtjening per aktie i hele regnskabsåret på 4,02-4,12 dollar mod tidligere 4,24-4,38 dollar. Den nye prognose ligger under buddet på Wall Street på 4,30 dollar, ifølge Bloomberg News.

Koncernen har desuden sænket sit bud på den frie pengestrøm til 3,2-3,7 mia. dollar mod oprindeligt mere end 4,50 mia. dollar.

”Vi gør klare tiltag for at modgå kortsigtede modvinde i markedet og yderligere styrke vores forretning til fremtiden,” udtaler Enrique Lores, topchef i HP, i regnskabet.

Tredje kvartal var samtidig en skuffelse, da omsætningen faldt 4 pct. til 14,7 mia. dollar mod ventede 15,6 mia. dollar, og da indtjeningen per aktie landede i 1,04 dollar mod spåede 1,05 dollar.

For salgets vedkommende var det især inden for computere, at der var en skuffelse, da det endte på 10,1 mia. dollar mod konsensus på 11,1 mia. dollar. Salget inden for print blev desuden på 4,58 mia. dollar.

Her var ventet 4,77 mia. dollar. HP bemærker i den forbindelse af den bløde efterspørgsel fra forbrugerne udviklede sig yderligere negativt i tredje kvartal.

Amerikansk myndighed: Kvantecomputere kan true sikkerheden

Elektronikbrag vender tilbage efter to års fravær

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs