ITWatch

Skuffende fremtidsudsigter koster for Intel

Intel-aktien har taget et markant dyk, efter selskabet nedjusterer. Et svagt pc-salg rammer verdens største chipproducent.

Foto: NATHAN FRANDINO/REUTERS / X04922

Aktierne i Intel faldt med 8,3 pct. i eftermarkedet i USA torsdag, da regnskabet for andet kvartal fra chipproducenten skuffede og samtidig indeholdt en markant nedjustering for hele året.

Prognosen for den justerede omsætning er nu på et interval mellem 65 og 68 mia. dollar mod tidligere 76 mia. dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 74,76 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Intel, der engang var verdens største chipproducent, venter nu et justeret overskud på 2,30 dollar per aktie mod tidligere et resultat 3,60 dollar. På Wall Street var konsensus før regnskabet et overskud på 3,39 dollar per aktie.

Koncernen tager da også konsekvensen af de ringere udsigter og vil derfor investere 23 mia. dollar i år, hvilket er noget mindre end de oprindelig planlagte 27 mia. dollar.

Tallene for andet kvartal var samtidig langt fra det ventede.

”Dette kvartals resultater var under de standarder, vi har sat for virksomheden og vores aktionærer. Vi skal og vil gøre det bedre. Det pludselige og hurtige fald i den økonomiske aktivitet var den største drivkraft, men underskuddet afspejler også vores egne problemer med eksekvering,” udtaler Pat Gelsinger, Intels topchef, i regnskabet.

”Vi omfavner dette udfordrende miljø for at fremskynde vores transformation.”

Intel så således sin omsætning falde med 22 pct. til 15,32 mia. dollar mod ventede 17,96 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 29 cent, sammenlignet med 1,36 dollar et år tidligere, et fald på næsten 80 pct., og mod et konsensusestimat på 69 cent, ifølge Bloomberg News.

Tilbagegangen i salget udstiller på den måde Intels afhængighed af salget af PC’er, som efter pandemiens optur nu er på retræte. Med salg af chips til PC’er på 7,70 mia. dollar - i øvrigt mod ventede 8,76 mia. dollar - er forretningsområdet stadig koncernens største og udgør godt 50 pct. af omsætningen.

Det justerede nettoresultat blev på 1,18 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 2,83 mia. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 4,10 mia. dollar. Her var ventet 6,27 mia. dollar.

Microsoft løftes af optimistisk prognose

Alphabet: Stiger efter kvartalstal

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs