ITWatch

Apple sælger flere iPhones end ventet

Trods coronanedlukninger har Apple holdt fanen højt på det kinesiske marked. Sammen med et godt iPhona-salg løfter det selskabets seneste kvartalsregnskab.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Apples aktier steg 3,0 pct. i torsdagens eftermarked, da koncernen med sit regnskab for tredje kvartal nåede forventningerne til salget, og samtidig var lidt bedre end ventet på bunden.

Koncernen registrerede i perioden en stigning i omsætningen på 2 pct. til 82,96 mia. dollar mod ventede 82,76 mia. dollar, mens overskuddet per aktie blev på 1,20 dollar, sammenlignet med 1,30 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,16 dollar, ifølge Bloomberg News.

Solidt for iPhones og services

Trods en beskeden vækst i salget af iPhones på knap 3 pct. var det dog her, at der lå en positiv overraskelse for analytikerne, da de samlede indtægter fra æblekoncernens hovedprodukt landede i 40,67 mia. dollar mod ventede 38,85 mia. dollar.

For iPads vedkommende var der omvendt en tilbagegang på 2 pct. til 7,22 mia. dollar i omsætning, men det var nu også mere end spåede 6,93 mia. dollar.

Wearables, blandt andet Apple Watch og Earpods, bakkede også med 8 pct. til 8,08 mia. dollar, mens noget større 8,82 mia. dollar var forventningen.

Salget af Mac-computere dykkede ligeledes med 10 pct. til 7,38 mia. dollar, og det var ringere end konsensus på 8,45 mia. dollar.

Til gengæld fortsatte Apple fremgangen i serviceindtægterne fra App Store, iTunes og Apple TV+, da de gik frem med 12 pct. til 19,60 mia. dollar. Det var dog en tand under konsensus på 19,75 mia. dollar.

Holdt stand i Kina

Ser man på den geografiske salgsudvikling holdt Apple koncernen fanen overraskende højt i Kina, hvor det trods lange coronanedlukninger i blandt andet Shanghai blot blev til en mindre tilbagegang i indtægterne til 14,60 mia. dollar fra 14,76 mia. dollar i tredje kvartal året før.

Det blev samtidig til et plus på næsten 5 pct. på det amerikanske kontinent, hvor salget blev opgjort til 37,47 mia. dollar. I Europa var der også en fremgang til 19,29 mia. dollar fra 18,49 mia. dollar, mens der i Japan var tilbagegang på 16 pct. til 5,45 mia. dollar. I den øvrige Asien steg salget 14 pct. til 6,15 mia. dollar.

Trods den mindre fremgang i salget, så bakkede nettooverskuddet i Apple i det tredje kvartal til 19,44 mia. dollar fra 21,74 mia. dollar, men der var da også en stigning i salgsomkostningerne på omkring 900 mio. dollar til 47,07 mia. dollar, mens driftsomkostningerne voksede næsten 1,7 mia. dollar til 12,81 mia. dollar.

”Vores resultater for kvartalet fortsatte med at demonstrere vores evne til at styre vores forretning effektivt på trods af det udfordrende driftsmiljø. Vi satte en omsætningsrekord for junikvartalet, og vores installerede base af aktive enheder nåede et rekordhøjt niveau i alle geografiske segmenter og produktkategorier,” siger Luca Maestri, finansdirektør i Apple, i regnskabet.

Så meget betaler tech-giganterne deres ansatte: Hos Google får halvdelen af de ansatte mere end to millioner om året

Apple-aktien stiger, men analytikerne skærer kursmålene

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs