ITWatch

Zoom har lagt godt fra land i 2022

Videotjenesten Zoom har overgået analytikernes forventning til indtjeningen i årets første tre måneder.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Zoom Video Communications, der for alvor blev kendt i coronapandemiens første år, kom mandag efter amerikansk børslukning med regnskab for første kvartal.

Trods en omsætning efter forventning realiserede Zoom i årets tre første måneder et justeret resultat per aktie, der var over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News. Det har fået selskabet til at opjustere forventningerne til andet kvartal og hele regnskabsåret 2022/23.

Det sendte aktien op med 4,7 pct. i eftermarkedet efter et fald på 0,5 pct. i den ordinære handel.

Selv om Zoom ikke har formået at fastholde sin trecifrede vækst fra perioden under pandemien, har selskabets nye produkter ”forbedret kundeoplevelsen og fremhævet hybride arbejdsforhold,” siger topchef Eric Yuan i regnskabet.

Zoom venter nu i andet kvartal af det forskudte regnskabsår en omsætning i niveauet 1,12 mia. dollar mod ventet 1,11 mia. dollar og et justeret overskud per aktie på 0,90-0,92 dollar mod konsensus på 0,84 dollar.

For året venter selskabet et justeret overskud per aktie på 3,70-3,77 dollar mod tidligere 3,45-3,51 dollar. Analytikerne havde ventet 4,39 dollar.

Omsætningen ventes uændret på 4,53-4,55 mia. dollar.

I første kvartal omsatte Zoom som ventet for 1,07 mia. dollar. Det justerede resultat per aktie endte på 1,03 dollar mod ventet 0,86 dollar og 1,32 dollar i samme periode sidste år.

”Jeg tror, at markedet vil se tegn på, at Zoom ikke bare er en coronaaktie,” siger Tejas Dessai, der er analytiker i Global X, til Bloomberg News.

”Vi vil gerne se et øget forbrug hos større selskaber og særligt dem med et årligt bidrag på mere end 100.000 dollar,” fortsætter han.

Antallet af kunder med et bidrag over 100.000 dollar øgede i første kvartal med 46 pct. sammenlignet med samme kvartal året før.

Zoom vil af med dårligt ry og indtage Danmark

Zoom skuffer med forventningerne - skal fremvise vækst efter covid-19

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs