ITWatch

Tencent ramt i første kvartal af økonomisk og regulatorisk modvind

Det kinesiske techselskab Tencent kommer ud af første kvartal med en nedgang i omsætningen og lavere bundlinje.

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Det kinesiske teknologikonglomerat Tencent var i første kvartal ramt af en svækket kinesisk økonomi og en fortsat indgriben fra Kinas regering.

Det resulterede i en svagere toplinje, der spredte sig hele vejen til bunden, skriver Bloomberg News.

Tencent omsatte i første kvartal for 135,5 mia. yuan - svarende til 142 mia. kr. Det var altså noget under konsensus blandt analytikerne på 141,1 mia. yuan.

Det er syvende kvartal i træk med aftagende vækst, der nu er i laveste niveau siden Tencents børsnotering i 2004.

Bundlinjen viste et overskud på 23,4 mia. yuan mod ventet 29,3 mia. yuan og hele 51 pct. under niveauet i de første tre måneder af 2021.

Tencent er ifølge Bloomberg News stort set sluppet udenom direkte kulegravning fra den kinesiske regering. Ikke desto mindre har teknologisektoren i Kina længe været en torn i øjet på regeringen, der har krævet ændringer i konkurrenceforholdene og strammere regler for blandt andet spilletiden hos kinesiske mindreårige.

Selskabet har helt eller delvist ejerskab over en lang række spilselskaber, heriblandt Riot Games, der står bag spillet League of Legends.

Sammenlagt med den økonomiske modvind i Kina har Tencent tabt omkring 500 mia. dollar siden sin kursrekord i 2021, skriver Bloomberg News.

Udfordringerne ventes at fortsætte i 2022, skriver analytiker Shifara Samsudeen fra Lightstream Research i en kommentar. Det er udfordringerne på spilfronten samt onlinereklamer, der tynger, lyder det.

Tencent tabte 0,8 pct. til 365,60 hongkongdollar på børsen i Hongkong. Faldene spreder sig onsdag formiddag til aktionærerne i teknologiselskabet.

Hollandske Prosus, der ifølge selskabets årsregnskab for 2021 ejer 28,9 pct. af Tencent-aktierne, falder 2,2 pct. til 45,81 euro på børsen i Amsterdam. Imens falder Naspers, der ejer 56,9 pct. af Prosus, 2,7 pct. til 163,87 sydafrikanske rand på børsen i Johannesburg.

Teknologiaktier i Hongkong flyvende i håb om mindre regulering

Milliardbeløb er barberet af Karsten Rees formue

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs