ITWatch

Meta dropper ud af top ti over verdens mest værdifulde selskaber

Den seneste tid har Meta, ejeren af Facebook, mistet en stor del af sin værdi. Aktiekursen er næsten halveret siden september sidste år.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Siden toppen i september sidste år er kursen i Meta Platforms, ejeren af Facebook, faldet med 45 pct. og med torsdagens minus på 4,1 pct. i et krigsnervøst amerikansk aktiemarked er selskabet under stifter Mark Zuckerbergs ledelse ikke længere et af verdens ti mest værdifulde.

Det skriver Bloomberg News.

Listen toppes stadig af Apple med en værdi på omkring 2760 mia. dollar, mens Microsoft er nummer to med 2180 mia. dollar, mens saudiske Aramco indtager tredjepladsen med omtrent 2000 mia. dollar.

Meta ligger derimod nu helt nede på en 11. plads med en værdi på 565 mia. dollar og er dermed nu overgået af kinesiske Tencent og Taiwan Semiconductor.

Siden toppen er mere end 500 mia. dollar forsvundet fra Facebook ejerens markedsværdi.

Metas aktie faldt i starten af februar på en enkelt dag med 26,4 pct., da koncernen med sit regnskab havde skuffet i forhold til prognosen for indtægterne, ligesom koncernens brugerantal i fjerde kvartal stagnerede i forhold til tredje.

Disney går ind i kapløbet om metaverset 

Texas sagsøger Meta for milliarder over Facebooks ansigtsgenkendelse 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs