ITWatch

IBM kom bedre ud af fjerde kvartal end ventet

Stor vækst i cloudforretningen løftede IBM's omsætningen i seneste kvartal.

Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378

Den amerikanske it-konsulent IBM kom bedre ud af det sidste kvartal i 2021 end ventet. Og det sender aktien op i eftermarkedet med 5,8 pct. efter et fald på 0,3 pct mandag.

Omsætningen i fjerde kvartal sidste år endte på 16,7 mia. dollar mod ventede 16 mia. dollar ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Samlet steg salget med 6,5 pct. i forhold til perioden året før, oplyser koncernen i sit regnskab. Og det er den højeste salgsvækst i ti år.

Indtjeningen per aktie landede på 3,35 dollar mod ventede 3,14 dollar. I forhold til perioden året får er resultatet per aktie 61,84 pct højere.

Det er blandt andet cloudforretningen, der er med til at overraske analytikerne. Den 110 år gamle virksomhed har fordoblet software- og konsulentdivisionen for at øge stagnerende omsætning, skriver Reuters.

I koncernens nye forretningsmodel udgør software og rådgivning omkring 70 pct. af den samlede omsætning.

Omsætningen i cloudforretningen steg 16 pct. til 6,2 mia. dollar i kvartalet.

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare 

IBMs nordiske chef stopper 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs