ITWatch

Salesforce opjusterer forventningerne til året

Til trods at amerikanske Salesforce løftede forventningerne til årets overskud, blev selskabet straffet af investorerne for en svag prognose for fjerde kvartal.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Salesforce faldt med 6,2 pct. i tirsdagens eftermarked, da softwarekoncernens prognose for fjerde kvartal skuffede - selv om tredje kvartal var bedre end ventet, og selv om koncernen opjusterede sin prognose for hele regnskabsåret.

Salesforce regner med en omsætning i den igangværende tre måneders periode på 7,22-7,23 mia. dollar mod ventede 7,24 mia. dollar i analytikerkorpset. Prognosen for det justerede overskud per aktie på 72-73 cent ligger samtidig noget mere lavt sammenlignet med konsensus på 82 cent.

Koncernen oplevede ellers i sit tredje kvartal en stigning i omsætningen på 27 pct. til 6,96 mia. dollar mod ventede 6,80 mia. dollar på baggrund af en abonnementsfremgang på 25 pct. til 6,38 mia. dollar, mens 6,35 mia. dollar var spået.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,27 dollar, sammenlignet med 1,74 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 0,92 dollar, ifølge Bloomberg News.

"Vi leverede endnu et fænomenalt kvartal, der førte til stærk omsætningsvækst, marginer og pengestrøm," siger Marc Benioff, topchef i Salesforce, i regnskabet.

Det ser på den baggrund ud til, at Salesforce, som gør sig inden for systemer til at styre økonomi og kunder i virksomhederne, har leveret et bedre end ventet tredje kvartal på bekostning af fjerde, for selv om kvartalsprognosen skuffer, så ligger Salesforces forventninger til hele det forskudte regnskabsår 2022 over det ventede efter en opjustering.

Softwareselskabet venter nu et justeret overskud intervallet mellem 4,68 og 4,69 dollar per aktie mod tidligere et resultat mellem 4,36 og 4,38 dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en overskud på 4,42 dollar per aktie, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Prognosen for omsætningen er samtidig nu på et interval mellem 26,39 og 26,40 mia. dollar mod tidligere i området mellem 26,25 og 26,35 mia. dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 26,34 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Marc Benioff får i øvrigt nu Bret Taylor som medtopchef i koncernen.

Salesforce stiger efter kvartalstal og opjustering

Salesforce-direktør har leveret mere vækst end nogensinde før: "Sidste år har været 'record breaking'" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs