ITWatch

RTX forventer fremgang i nyt regnskabsår efter coronaramt år

Corona, komponentmangel og brudte forsyningskæder har ramt toplinjen hos RTX. Selskabet venter dog bedring i det kommende år.

Foto: RTX/PR

Nørresundby-virksomheden RTX venter fremgang i regnskabsåret 2021/22 efter et år med faldende omsætning, da salget var negativt påvirket af covid-19, komponentmangel og forsyningskædeproblemer.

Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal, der er landet tirsdag eftermiddag.

RTX' omsætning er i regnskabsåret 2020/21 faldet 18 pct. til 457 mio. kr. fra 556 mio. kr. i regnskabsåret før.

Efterspørgsels- og udbudsudfordringer var de vigtigste årsager til den skuffende tilbagegang og den svagere amerikanske dollar bidrog også til faldet, skriver selskabet.

I anden halvdel af året var omsætningen påvirket af den globale komponentmangel og forsyningskædeproblemer med udskydelse af leveringen af ordrer til fremtidige kvartaler.

RTX pointerer dog, at efterspørgselssituationen er forbedret betydeligt i løbet af regnskabsåret med omsætningsvækst i forhold til det forrige kvartal og med en tæt på normalisering i andet halvår.

På den baggrund steg omsætningen med 205 pct. i forhold til første kvartal til 187 mio. kr. i fjerde kvartal. Det er det højeste niveau opnået i et enkelt kvartal.

Ikke desto mindre faldt driftsindtjeningen målt på EBITDA på helårsbasis med 66 pct. til 37 mio. kr. og EBIT faldt med 93 pct. til 6 mio. kr.

"2020/21 var et udfordrende år på flere måder. Covid-19 havde en betydelig indflydelse i den første del af året, og global komponentmangel og forsyningskæde-udfordringer påvirkede andet halvår," siger koncernchef Peter Røpke.

Ser vækst i omsætning og ebitda

RTX venter i det forskudte regnskabsår 2021/22 en omsætning på over 520 mio. kr., et EBITDA-resultat på mere end 50 mio. kr. og et EBIT-resultat på over 10 mio. kr.

Forventningerne er baseret på antagelser om, at der ikke sker en forværring af produkttilgængeligheden, og at komponentmanglen og andre forsyningskædeproblemer forbliver på niveau med den sidste del af 2020/21.

RTX kommer også med nye langsigtede forventninger for perioden frem til 2023/24, hvor der ventes en omsætning på mere end 800 mio. kr. og en EBITDA-indtjening på mere end 145 mio. kr.

I forbindelse med regnskabet for 2019/20 havde RTX en forventning om en gennemsnitlig årlig vækst i omsætningen på 13-16 pct. frem til 2022/23.

I den forbindelse ventede RTX at have en EBITDA-margin på 18-20 pct. frem i 2022/23.

RTX påvirkes fortsat af covid-19 og komponentmangel  

RTX nedjusterer forventningerne efter covid-19-udfordringer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs