ITWatch

Pc-salg løfter omsætningen hos HP

Salget af pc’ere overgik forventningerne hos HP i seneste kvartal.

Foto: Daniel Naupold/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske producent af computere og printere HP kom bedre end ventet gennem sit fjerde kvartal, da salget af pc’ere overgik forventningerne. Aktien steg 8,7 pct. i eftermarkedet tirsdag støttet af en bedre end ventet prognose for første kvartal.

HP så i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 9 pct. til 16,68 mia. dollar mod ventede 15,43 mia. dollar.

Her var der en fremgang i salget af personlige systemer på 13 pct. til 11,80 mia. dollar, mens 10,47 mia. dollar var ventet. Salget til private faldt ganske vist med 3 pct., men det blev klart opvejet af en vækst hos erhvervskunderne på 25 pct.

Inden for printforretningen var der en mere beskeden fremgang på 1 pct. til 4,88 mia. dollar sammenlignet med konsensusforventningerne på netop 4,88 mia. dollar.

På den baggrund steg overskuddet per aktie, justeret til den fortsættende forretning, til 94 cent fra 62 cent året før, mens estimaterne på Wall Street lød på 88 cent.

For det igangværende første kvartal regner HP også med et højere indtjeningsniveau per aktie på 0,99-1,05 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News på forhånd blot havde regnet med 95 cent.

Vestager åben for støtte til produktion af mikrochips 

Chipkæmpe belønnet for kvartalstal og stærk salgsprognose 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs