ITWatch

Tyske SAP opjusterer efter stærk cloudvækst

Indtægterne fra cloud-forretningen vokser hos SAP. Det får det tyske softwareselskab til at opjusere forventningerne.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske softwaregigant SAP har opjusteret sine forventninger, efter at væksten i cloudindtægterne fortsætter med at accelerere.

SAP har natten til onsdag hævet sine forventninger til cloudindtægterne i 2021 til 9,4-9,6 mia. euro fra tidligere ventet 9,3-9,5 mia. euro, og cloud og softwareindtægterne ventes nu at lande på 23,8-24,2 mia. euro mod tidligere 23,6-24,0 mia. euro.

Forventningerne til driftsindtjeningen i år løftes også til 8,10-8,30 mia. euro fra tidligere ventet 7,95-8,25 mia. euro.

Softwareselskabet er også kommet med foreløbige tal for tredje kvartal, hvorfra det fremgår, at cloudindtægterne er steget med 20 pct. til 2,39 mia. euro.

Cloud- og softwareindtægterne er i kvartalet steget med 7 pct. til 5,91 mia. euro, mens driftsindtjeningen (IFRS) er faldet 15 pct. til 1,25 mia. euro.

Finanshuset Berenberg pointerer, at resultaterne for tredje kvartal er bedre end forventningerne i markedet, samt at prognoserne får en beskeden opjustering.

Det tyske finanshus fremhæver, at væksten i cloud-ordrebogen er accelereret i forhold til andet kvartal, samt at udviklingen i cloud-divisionen ser imponerende ud, idet selskabets produkter ventes at have været under pres i løbet af kvartalet fra et stigende antal covid-smittede.

I Europa kan meddelelsen fra SAP også give ekstra opmærksomhed om andre softwareselskaber såsom franske Dassault Systems, britiske Micro Focus og Sage samt Nemetschek.

I USA kan Salesforce.com, Oracle, Workday og Servicenow få øget fokus.

Techgiganter samarbejder om nye cloud-pricipper 

Europæiske cloud-udbydere taber terræn 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs