ITWatch

Covid-19-modvind kan fortsat præge i kommende Simcorp-regnskab

Simcorp præsenterer kvartalsregnskab fredag, og her vurderes det, at coronakrisen fortsat vil sætte et markant aftryk.

Foto: Simcorp/PR

Simcorp ventes fredag morgen at levere en stærk omsætningsudvikling i andet kvartal, men kvartalet ventes fortsat at være præget af modvind fra covid-19-krisen

Det vurderer Sydbanks Simcorp-analytiker Per Fogh i et analysenotat forud for regnskabet, der ventes fredag morgen.

Ordreindgangen ventes ifølge Simcorps egen estimatindsamling at være steget markant til 24,3 mio. euro fra 16,9 mio. euro i andet kvartal sidste år, men Sydbank er gået i den modsatte grøft og venter et fald til 15,4 mio. euro, idet finanshuset fortsat venter, at covid-19 effekter vil påvirke ordreindgangen negativt i kvartalet.

"Covid-19 restriktioner besværliggør Simcorps forhandlinger med potentielle kunder, og vi forventer, at kundernes tilbageholdenhed er fortsat ind i kvartalet og vil skubbe nye kontraktsejre til andet halvår 2021," skriver Sydbanks Per Fogh.

I første kvartal skuffede Simcorp med kun at levere en ordreindgang på 12,6 mio. euro, hvor analytikerne havde ventet en stigning til 21,7 mio. euro fra 19,9 mio. euro.

Både Sydbank og analytikerkorpset venter en relativt flad udvikling i ordrebogen i forhold til første kvartal, idet indgangen af nye ordre bliver modsvaret af ordreeksekveringer og indtægtsførelser.

Simcorp ventes ifølge analytikerestimatet at have øget sin ordrebog til 50,3 mio. euro ved udgangen af andet kvartal sammenlignet med 49,1 mio. euro ved udgangen af første kvartal.

Omsætning ventes ramt af negativ valutaeffekt

Omsætningen ventes i andet kvartal ifølge analytikerestimatet at være steget med til 115,9 mio. euro fra 106,7 mio. euro. Hos Sydbank ligger estimatet en spids lavere i 114,4 mio. euro svarende til en vækst på 7,2 pct.

En negativ valutaeffekt – især fra dollar – ventes ifølge Sydbank at tynge omsætningen.

Licenssalget ventes ifølge Sydbank at lande på 19,3 mio. euro i kvartalet, hvilket primært ventes at være drevet af "additional license sale", hvor Sydbank forventer, at kontraktfornyelser vil være den bærende faktor, og at konverteringer fra "evigt løbende kontrakter" til "abonnements kontrakter" fortsat vil ligge på et relativt lavt niveau.

"En højere ordrebog ved indgangen til andet kvartal 2021 i forhold til samme kvartal sidste år, vil bidrage positivt til aktiviteten, mens udfordringer med ordreeksekveringer grundet covid-19 restriktioner vil tynge i kvartalet," skriver Sydbank.

Lønsomheden ventes ramt af stigende salg

Simcorp leverede i første kvartal en bedre end ventet indtjening, der blandt andet var hjulpet af omkostningsbesparelser, hvor salgs- og markedsføringsudgifterne var skåret med 12,1 pct.

Sydbank venter faldende indtjeningsmarginer i andet kvartal, hvor finanshuset venter fald på 1,2 pct.point for både brutto- og EBIT-margin.

"Det stigende salg af hostingløsninger lægger et naturligt pres på lønsomheden, da der indtil videre er tale om nulmarginal omsætning, som viderefaktureres til tredjepartsleverandører," skriver Sydbank.

Analytikerkorpset venter en stigning i driftsindtjeningen målt på EBIT til 29,2 mio. euro fra 26,0 mio. euro, mens Sydbank kun modellerer med en stigning til 26,5 mio. euro.

Simcorps forventninger til 2021 målt i lokal valuta lyder på en omsætningsvækst i niveauet 6 til 11 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 24,5 til 27,5 pct.

De forventninger venter Sydbank fastholdt, men finanshusets analytiker udelukket ikke, at indtjeningsprognosen kan blive indsnævret.

Simcorp-anbefaling sænket til "sælg"

Simcorp indgår stor aftale med LGT Capital Partners 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs