ITWatch

Ericsson leverer bedre driftsresultat end ventet

Svenske Ericsson kommer ud af første kvartal med et justeret driftsresultat på 5,3 mia. svenske kr. Analytikerne havde ventet et resultat på 4,7 mia. svenske kr.

Foto: Ericsson

Det svenske telekommunikationsselskab Ericsson kom bedre ud af første kvartal end ventet målt på driften.

Det justerede driftsresultat opgøres til 5,3 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge estimater fra Infront Data havde ventet et resultat på 4,7 mia. svenske kr., skriver nyhedsbureauet Direkt.

Der er samtidig tale om en fremgang på 13 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Omsætningen var dog lavere end ventet, da den opgøres til 49,8 mia. svenske kr. mod estimeret 52,6 mia. svenske kr. af analytikerne. Toplinjen bakkede med 5 pct. sammenlignet med det tilsvarende kvartal sidste år.

På de nedre regnskabslinjer overraskede nettooverskuddet positivt ved at ende på 3,2 mia. svenske kr. mod ventet 2,7 mia. svenske kr. Det var samtidig et løft af overskuddet på 19 pct. sammenlignet med første kvartal 2020.

Ericsson fastholder i regnskabet i øvrigt sin forventning om en markedsvækst på 3 pct. i hele 2021. Vækstforventningerne er delt med en prognose om 4 pct. i Kina, 2 pct. i Nordamerika og 3 pct. i Europa.

TDC og Ericsson gør status på 5G-pilotprojekt med Grundfos 

Ericsson slår forventningerne med bred margin 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs