ITWatch

IBM trumfer forventningerne – aktien stiger i eftermarkedet

Amerikanske IBM kunne konstatere fremgang på cloud-området i første kvartal og overgår analytikernes forventninger.

Foto: RICK WILKING/REUTERS / X00301

Det amerikanske it-selskab IBM stiger med 3,2 pct. i mandagens eftermarked, da koncernens tal for første kvartal har overgået forventningerne.

IBM oplevede i perioden en stigning i omsætningen på 1,0 pct. til 17,73 mia. dollar mod ventede 17,32 mia. dollar. Årets første tre måneder gav således IBM den første positive vækst siden 2018.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,77 dollar, sammenlignet med 1,88 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,65 dollar, ifølge Bloomberg News.

"En stærk præstation i dette kvartal inden for cloud, drevet af øget ibrugtagning af vores hybrid cloud-platform hos kunderne, og vækst i software og konsulent gjorde, at vi fik en solid start på året," udtaler topchef Arvind Krishna, i regnskabet.

"Selv om vi har mere arbejde at gøre, er vi sikre på, at vi kan nå målet om vækst for hele året og indfrie vores mål for den justerede frie pengestrøm."

IBM skabte en justeret fri pengestrøm på 2,2 mia. dollar i kvartalet. For hele 2021 er målet 11-12 mia. dollar.

Fremgang på hovedområder

Det var alle fire hovedområder, som klarede sig bedre på salget end ventet. Cloud og kognitivt software fik samlede indtægter på 5,44 mia. dollar mod ventede 5,39 mia. dollar. Global forretningsservice sikrede sig 4,23 mia. dollar mod spåede 4,08 mia. dollar.

Global teknologiservice solgte for 6,37 mia. dollar sammenlignet med konsensus på 6,23 mia. dollar. Endelig var systemomsætningen på 1,43 mia. dollar mod ventede 1,25 mia. dollar.

Kun inden for global finansiering var der en lille skuffelse med indtægter på 240 mio. dollar mod ventede 298 mio. dollar.

Samlet set steg omsætningen fra produkter i skyen med 21 pct. i perioden, mens produkterne fra opkøbet af softwareselskabet Red Hat gik op med 17 pct. IBM købte red hat forrige år for 34 mia. dollar.

To fagforeninger klager over IBM 

Tidligere IBM-chef skal udvikle IOT-området for dansk grossistvirksomhed 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs